Deze maand bestaat Oma’s Soep, bekend van de verse en gezonde soepen, vijf jaar. Om dit te vieren lanceren ze vandaag drie nieuwe maaltijden: een Thaise curry, een Indiase curry en een Indonesische rendang. De gerechten zijn voedzaam en geheel bereid volgens traditioneel recept van verschillende ouderen die zijn aangesloten bij de stichting van Oma’s Soep. Met de opbrengsten van de maaltijden worden er wekelijks sociale activiteiten en kookdagen voor eenzame ouderen georganiseerd.
Oma’s Curry’s en Rendang
Met de introductie van de Aziatische maaltijden, biedt het assortiment van Oma’s Soep nu voor ieder wat wils. Naast de soepen en stoofpotten, kan men vanaf nu ook genieten van Oma’s Curry’s en Rendang. Zo kunnen liefhebbers van de Aziatische keuken zich even wanen in India, Thailand of Indonesië. Bovendien zitten de gerechten boordevol vitamines, zo kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten.
Culinaire reis
De Indiase curry bestaat uit aubergine, kikkererwten en spinazie. Dit gerecht is volgens Opa Behari hét bewijs dat een goede Indiase curry geen vlees nodig heeft. De Thaise variant bevat vegan kipstukjes en gewokte groenten en volgens Oma Noi zijn de vegan kipstukjes veel lekkerder dan echte kip. Wie wel van een beetje pit houdt, is bij Oma Ellen aan het juiste adres: de licht pittige rendang is gemaakt van Indonesisch stoofvlees en sajoerboontjes.
Strijd (en smul) mee
De nieuwe gerechten kosten €5,79 per stuk en zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij meer dan 700 Albert Heijn’s door heel Nederland. Van de winst wordt minstens 50% ingezet om de sociale activiteiten van Stichting Oma’s Soep te financieren. Op deze manier help je door het aanschaffen van een soep of maaltijd van Oma’s Soep eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.