Studio Anneloes zet opnieuw een grote stap in transparantie en duurzaamheid. Na de lancering van het eerste Digitaal Product Paspoort (DPP) in het najaar van 2023 voor de collectie @WORK by Studio Anneloes, introduceren we nu een geoptimaliseerde tweede versie. Vanaf september 2024 is maar liefst 80% van onze collectie en Essentials voorzien van een DPP.

Met dit initiatief lopen we vooruit op de Europese regelgeving die vanaf 2027 van kracht wordt en waarmee een DPP verplicht wordt voor textielproducten. Ons DPP richt zich niet alleen op ‘traceability’, maar biedt ook aanvullende waardevolle informatie zoals wasadvies en impactdata, waar beschikbaar.

Voorloper in transparantie en innovatie

“Bij Studio Anneloes willen we niet wachten op regelgeving, maar juist proactief bijdragen aan een duurzamere mode-industrie,” zegt duurzaamheidsmanager Laura Koedijk. “We zien het DPP als een essentiële tool om consumenten bewuster te maken van hun aankopen en hen te helpen beter voor hun kleding te zorgen. Dit past bij ons als merk, want pionieren zit in ons DNA.”

Door simpelweg de QR-code in het waslabel te scannen, krijgen klanten inzicht in de herkomst en samenstelling van hun item, evenals praktische was- en onderhoudstips. Deze transparantie draagt bij aan een langere levensduur van kleding en maakt hergebruik, recycling en reparatie eenvoudiger.

Wat staat er in het Digitaal Product Paspoort?

Het DPP van Studio Anneloes bevat onder andere:
– Materiaalinformatie
– Herkomst van het product
– Wasadvies
– Impactdata (waar beschikbaar)

Toekomstgericht en continu in ontwikkeling

De uitbreiding van het DPP naar 80% van de collectie is een belangrijke mijlpaal, maar zeker niet het eindpunt. Studio Anneloes blijft de technologie en wetgeving op dit gebied volgen en zal het paspoort continu optimaliseren en uitbreiden. Het doel? Een 100% dekkend DPP voor de gehele collectie én steeds rijkere informatie voor de consument.

Met deze vooruitstrevende aanpak blijft Studio Anneloes vooroplopen in de transitie naar een circulaire textielindustrie, waarin transparantie en bewuste consumptie centraal staan.