Redefine Meat, bedenker en producent van het nieuwe vlees – een opkomende categorie kwaliteitsvlees gemaakt van planten – kondigt vandaag tijdens De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, de lancering aan van Redefine Beef Filet voor de foodservice sector. Door de groeiende vraag naar kwalitatief plantaardig vlees, is Nederland het eerste land wereldwijd waar Redefine Beef Filet beschikbaar is. Het zal vanaf april op de menu’s verschijnen.
Jesse Vermeer, Director Foodservice Benelux bij Redefine Meat, over het nieuwe product: “In 2021 lanceerde Redefine Meat werelds eerste plantaardige biefstuk voor de horeca, in toprestaurants in heel Europa. Op dat moment werd de markt voor plantaardig vlees vooral gedomineerd door gehaktproducten. Sinds de introductie van de eerste biefstuk, verscheen deze op het menu van uiteenlopende horeca-gelegenheden; van Ron Gastrobar tot Loetje, en recentelijk IKEA . De nieuwe Redefine Beef Filet is de volgende stap in onze missie om elk deel van de koe te vervangen door een hoogwaardig alternatief, waar gasten met elke mogelijke dieetwens van kunnen genieten.”
Redefine Beef Filet lijkt sterk op mals rundvlees en is te vergelijken met een stuk ossenhaas. Dit is mogelijk door het innovatieve productieproces van het bedrijf en de samenwerking met bekende chef-koks en slagers – waaronder Michelin-sterrenchef Ron Blaauw en Groene Michelin-sterrenchef Bjorn Massop. Redefine Beef Filet werd door hen beoordeeld als een “heerlijk product” met “een geweldige textuur en mondgevoel”. De Redefine Beef Filet is 100% plantaardig en is vrij van genetisch gemodificeerde organismes (GMOs). Het heeft een Nutriscore-gezondheidsclassificatie A, en is rijk aan eiwitten.
Prijsverlaging van 10%
In lijn met de ambitie van Redefine Meat om hoogwaardig plantaardig vlees toegankelijker te maken en voorloper te zijn in de eiwittransitie, verlaagt het bedrijf nu ook de verkoop-adviesprijzen van de producten binnen foodservice. De prijsverlaging van +/- 10% is van toepassing op alle producten, die bij alle groothandels in de Benelux worden verkocht.*
Vermeer licht verder toe: “Nu we twee van de belangrijkste obstakels hebben weggenomen die een brede acceptatie van plantaardig vlees in de weg stonden – productkwaliteit en een gebrek aan variëteit – kunnen we dankzij het succes onze prijzen verlagen. De productie in onze fabriek in Best draait op volle toeren, waardoor we schaalvoordelen kunnen benutten. Hierdoor kunnen we onze belofte waarmaken om nieuw-vlees producten van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen te maken, en daardoor kunnen we helpen bij het versnellen van de eiwittransitie.”
Redefine Meat biedt het meest veelzijdige assortiment plantaardige producten – van gehakt en pulled vlees tot (bief)stukken. Het staat op het menu van meer dan 1.400 restaurants en is verkrijgbaar in bijna 700 winkels in het hele land, waaronder Albert Heijn online, Crisp, Jumbo, Picnic, PLUS en Vomar.