De laatste jaren neemt de populariteit van koffiecapsules enorm toe. Koffiecapsules bieden contante kwaliteit, afwisseling en gemak. Naar schatting worden momenteel wereldwijd tussen de 10 tot 12 miljard capsules geconsumeerd. Ze vormen een grote belasting voor het milieu. Peeze introduceert de oplossing voor dit probleem, namelijk biobased koffiecapsules. 

De Biobased koffiecapsule is een belangrijke stap in het verder verduurzamen van de koffieconsumptie, zowel binnen de zakelijke markt als thuis. De gepatenteerde capsules van Peeze zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerrietresidu) en composteerbaar waardoor ze gewoon bij het GFT afval kunnen. Ze zijn gevuld met kwalitatief hoogwaardige 100% Arabica en gecertificeerde koffie.

Verpakking bepaalt de kwaliteit

De markt van koffiecapsules is sterk groeiende en er verschijnen steeds meer huismerken. De kwaliteit verschilt enorm, wat  grotendeels te maken heeft met de manier van verpakken. De grootste vijand van koffie is zuurstof omdat hierdoor de kwaliteit/smaak direct verminderd. Peeze kan de kwaliteit garanderen door de gepatenteerde zuurstofbarrière van de capsule. De capsule hoeft dan ook niet apart verpakt te worden in een folie. Door deze innovatie kan Peeze een alternatief bieden voor bestaande plastic en aluminium capsules. Daarmee lost Peeze een groot afvalprobleem op. In 2014 belandden alleen al in Duitsland 2.55 miljard aluminium en plastic capsules bij het afval. In 2020 zijn dat er naar schatting meer dan 20 miljard.

 

De capsules zijn binnenkort verkrijgbaar in drie smaken, waaronder twee Mex-Eco melanges. Deze koffie is naast biologisch en fairtrade gecertificeerd ook nog eens 100% klimaatneutraal. Hierbij zijn de klimaateffecten in de koffieketen tot nul teruggebracht via reductie en compensatie van de uitstoot van CO2. Compensatie gebeurt bij de bron: op de plantages in Ethiopië. Peeze is partner in het Fairtrade Carbon Partnership, opgezet door Stichting Max Havelaar (Fairtrade) en ICCO.

Daarnaast komt een deel van de opbrengst ten goede aan de Peeze Foundation dat lokale projecten opzet in oorspronglanden.