De Robin Food Coalition (RFC) werkt aan de transitie naar een ecologisch weerbaar, gezond en sociaal inclusief landbouw- en voedselsysteem.
Daarvoor mobiliseren we Bio-MKB-koplopers en ontwikkelen samen met hen “prototypes voor het nieuwe normaal,” gericht op het verwaarden van impacttransparantie. We richten ons hierbij op vijf M’s: Materialiteit bepalen, Meten, Managen, verMarkten en Monetariseren.
We geloven sterk in de vernieuwende rol die Bio-MKB-bedrijven kunnen spelen in deze maatschappelijke transitie, vooral wanneer ze samenwerken. RFC organiseert die samenwerking om hun impact beter inzichtelijk te maken en, omdat hun impact positiever is dan die van gangbare partijen, manieren te ontwikkelen om die prestaties in de markt te verwaarden. Voor individuele bedrijven is dit een ingewikkelde, tijdrovende en dure opgave, maar in samenwerking veel beter haalbaar en betaalbaar, en een sleutel voor transitie.
RFC ontsluit daarom de collectieve intelligentie van ongeveer 70 midden- en kleinbedrijf-koplopers om samen met NGO’s en academische instellingen prototypes voor het nieuwe normaal te ontwikkelen. Daarmee helpt RFC duurzame bedrijven op microniveau en levert een bredere maatschappelijke impact, waarbij winst pas winst is als de mens en het klimaat ook winnen.