Tommy Hilfiger Accelerates Sustainability Journey With Ambitious Make it Possible Program

Amsterdam based Tommy Hilfiger, which is owned by PVH Corp. announces Make it Possible, a bold approach to environmental and social sustainability that reinforces the organization’s commitment to create fashion that ‘Wastes Nothing and Welcomes All’. With Make it Possible, Tommy Hilfiger is initially committing to 24 ambitious targets centered around circularity and inclusivity, outlined […] ... lees meer

The Bamboovement introduceert Zero Waste kerstpakket met duurzame producten

Een Zero Waste kerstpakket? In de kerstperiode produceren we samen een grote berg afval. Een reden voor The Bamboovement om een pakket te ontwerpen dat mensen inspireert om op een vernieuwende manier naar producten en verpakkingen te kijken. Het resultaat? Een uniek bamboe kistje dat omgetoverd kan worden tot een fruitschaal en diner setje. Natuurlijk […] ... lees meer

Grote bedrijven passen vliegbeleid aan om ook na corona minder CO2 uit te stoten

Grote werkgevers, verenigd in de coalitie Anders Reizen, publiceren vandaag samen met Natuur & Milieu ‘De Vliegwijzer’. De trein pakken voor korte afstanden, directe vluchten en meer video-conferencen, zijn voorbeelden van maatregelen die de CO2-uitstoot omlaag brengen. De wijzer volgt op de afspraken die de bedrijven eerder maakten om het vliegverkeer aan banden te leggen. ‘De crisis […] ... lees meer

VoltH2 tekent samenwerkingsovereenkomst met North Sea Port voor de ontwikkeling van een groene waterstoffabriek

VoltH2 B.V. heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend ter voorbereiding van een langetermijnconcessiecontract met North Sea Port voor een industrieel perceel van 27.950 m2 in Vlissingen. Het bedrijf is gestart met de planning en ontwikkeling van de bouw van een groene waterstoffabriek met opslag-, tank- en distributiemogelijkheden. De overeenkomst voorziet ook de mogelijke realisatie van een pijpleiding […] ... lees meer

Experiment van waterschap met Bokashi blijkt een succes: circulaire toepassing van grasmaaisel

Een experiment van waterschap Hollandse Delta met Bokashi blijkt een succes. Met deze methode is grasmaaisel van dijken, slootkanten en wegbermen omgezet in een bodemverbeteraar. Het wordt vandaag uitgereden over akkers in Oud-Beijerland en Strijen. Het klinkt als een Oosterse vechtsport, maar Bokashi is het Japanse woord voor ‘gefermenteerd organisch afval’. Fermentatie is het omzetten […] ... lees meer

Lidl zet reuzenstap tegen voedselverspilling

Lidl neemt vandaag een volgende stap om voedselverspilling terug te dringen. Producten zoals kaas, brood en melk worden voortaan – op de laatste dag van hun houdbaarheidsdatum – verkocht voor € 0,25; vlees, vis en vegaproducten voor € 0,50. Brood kan de klant de dag erna tot 12:00 uur kopen voor € 0,25. Klanten kunnen […] ... lees meer

Nieuw DC van Jumbo is meest duurzaam ontworpen gebouw ter wereld

Afgelopen weken is het nieuwe distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein ingeladen met de ruim 11.000 verschillende artikelen die vanuit dit DC worden beleverd. Dit proces heeft zo’n anderhalve maand geduurd. Na zorgvuldige testen is het NDC nu gereed om de eerste winkels te beleveren.  Jumbo heeft voor deze nieuwbouw het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat gerealiseerd en […] ... lees meer

Kosten-batenanalyse: zonnepanelen op bedrijfsdaken zijn beter dan op landbouwgrond in 2020

Ontwikkelaars van zonneprojecten moeten meer gestimuleerd worden om zonnepanelen op bedrijfsdaken te leggen, in plaats van op landbouwgrond. Zonnepanelen op bedrijfsdaken zijn in 2020 vanuit maatschappelijk oogpunt namelijk wenselijker dan panelen op landbouwgrond. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Berenschot en Kalavasta in opdracht van Enpuls, onderdeel van Enexis Groep. Maatschappelijke kosten baten analyse […] ... lees meer

HAK schaalt lokale teelt kidneybonen uit Zeeuws-Vlaanderen verder op

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK haalt dit jaar inmiddels een kwart van haar behoefte aan grote kidneybonen van Nederlandse bodem, dat is een verdubbeling van het volume ten opzichte van vorige jaar. Na een aantal testjaren was 2018 het eerste echte oogstjaar. HAK wil de teelt en verwerking van lokaal geteelde kidneybonen de komende jaren stapsgewijs […] ... lees meer