Duurzaam reizen: het is hartstikke hot, maar hoe doe je het? Reizen is namelijk per definitie niet bepaald duurzaam, maar met de juiste tips is het gelukkig wel mogelijk. In dit artikel hebben we daarom handige tips voor je verzameld voor als je graag duurzamer op reis wilt! Duurzaam reizen: zo doe je dat! […]
...
lees meer
Het Zundertse theebedrijf LocalTea lanceert deze week ‘Lodewijks Groene Geluk’ bij alle PLUS-supermarkten. De nieuwe theesmaken ‘Kamille’ en ‘Vlierbes’ ontstonden na een nauwe samenwerking tussen de theemaker van LocalTea en de ‘groenste tuinman van Nederland’ Lodewijk Hoekstra. Theemaker Dionne Oomen van LocalTea kijkt met veel plezier terug op de ontwikkeling van de nieuwe lijn. […]
...
lees meer
De MBA in Sustainable Leadership van Business School Nederland (BSN) is een tweejarige opleiding voor ambitieuze, talentvolle (general) managers, die sustainability integraal onderdeel willen maken van hun reguliere bedrijfsvoering. Deze gaat vanaf september 2021 van start. Het is de enige fysieke MBA in Nederland waarin duurzaamheid volledig is geïntegreerd in de totale MBA-opleiding en aansluit op […]
...
lees meer
De verduurzaming van vastgoed dat gebruikt wordt in de langdurige zorg gaat de komende tien jaar € 8,1 mrd. kosten. Instellingen kunnen deze investeringen zelf wel opbrengen, maar hogere structurele kosten zorgen voor extra druk op toch al krappe marges. Dat zou ten koste kunnen gaan van de zorg. Dus moeten de vergoedingen voor langdurige […]
...
lees meer
Smullers heeft als eerste foodservice formule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Met deze stap wil Smullers de foodservice industrie laten zien dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze […]
...
lees meer
‘Er liggen meer dan honderd kansrijke projecten om de Nederlandse industrie met succes de klimaattransitie te laten maken en toe te werken naar klimaatneutraliteit. Met deze plannen kan de industrie bovendien als vliegwiel fungeren voor de verduurzaming van andere ketens met onder meer groene waterstof, nieuwe biogrondstoffen, synthetische brandstoffen en betere recycling van plastic.’ Dat […]
...
lees meer
Een derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel wordt weggegooid. Met een bevolking van 10 miljard mensen in 2050 is dat een ongekend groot probleem. Het Nederlandse Total Exotics, importeur van avocado’s en mango’s, is continue op zoek naar manieren om voedselverspilling te voorkomen. Zij besloten de handen ineen te slaan met het eveneens Nederlandse Liquidseal, […]
...
lees meer
Deze week werden de BREEAM 2021 Awards uitgereikt in een digitale bijeenkomst, dé internationale prijs voor duurzaam bouwen. Nederland scoorde dit jaar enorm goed en veel hoofdprijzen gingen naar Nederlandse vastgoedprojecten en personen. Bouwinvest won de ‘GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio’. Jumbo Supermarkten won de ‘Design Stage Award’ in de categorie: Commercial Project. […]
...
lees meer
Dit jaar start Oasen met het invoeren van een prijs per ton uitgestoten CO2. Het streven is dat het drinkwaterbedrijf vanaf 2023 organisatie-breed met een prijs van 100 euro per ton uitgestoten CO2 werkt. Dit advies kwam onlangs tot stand in de coalitie Blauwe Netten, waarin Nederlandse drinkwaterbedrijven onder begeleiding van MVO Nederland werken aan […]
...
lees meer
Mosa vervangt de natuurlijke grondstof krijt door calciet, een hernieuwbare bron, waardoor het aandeel gerecycled materiaal in alle wandtegels aanzienlijk wordt verhoogd. Door het significante aandeel hergebruikt materiaal dragen Mosa-tegels bij aan circulaire bouw. Calciet is een bijproduct van drinkwaterproductie dat Mosa verkrijgt van lokale drinkwaterbedrijven. Mosa is de eerste in de keramische industrie die […]
...
lees meer
Van de 282 bedrijven binnen de Nederlandse industrie die deelnemen aan het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) behoort 8% bij de meest duurzame bedrijven in Europa. De rest zal dus nog stappen moeten zetten om bij de top van Europa te gaan horen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Voor het onderzoek is gebruik […]
...
lees meer
Ondernemers en ingenieurs Caro Niestijl en Iris van de Graaf bedachten de Ecostoof en bijbehorend receptuur omdat ze een duurzame en makkelijke manier van koken wilden ontwikkelen. De Ecostoof is gebaseerd op de eeuwenoude kooktechniek van de hooikist en bespaart 30% van de energie voor koken. Ecostoof behaalde de afgelopen twee jaar ca. €100.000 omzet […]
...
lees meer