Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om duurzaam en circulair ondernemen op de kaart te zetten. Een iconische editie, want naast horeca-ondernemers zoals Heilige Boontjes, restaurant Heroïne, Mainport Hotel en Marriot Hotel sluiten ook grote spelers als Stadion Feyenoord, […]
...
lees meer
Nederland ligt nog niet op koers om in 2030 alle eerder dit jaar aangescherpte Europese doelen voor energiebesparing te halen. Tegelijk stijgt door de plannen in de Voorjaarsnota Klimaat het aandeel hernieuwbare energie in het finale energieverbruik flink. Daardoor komt het eveneens aangescherpte doel voor hernieuwbare energie in zicht. Dit blijkt uit het tweede deel […]
...
lees meer
Distributiecentrum Panattoni Park Heerlen gaat vanaf volgende maand zowel de lokale huurder JD Sport als de externe organisatie Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam van groene stroom voorzien. Sunrock transformeerde de 65.000 vierkante meter dakoppervlakte van het duurzame distributiecentrum in Heerlen tot een zonne-energiesysteem dat vanaf november operationeel zal zijn. Naast huurder JD Sports en het Ikazia […]
...
lees meer
Snoepproducent Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. Dat geldt voor alle 27 smaakvarianten. Daarmee bespaart het merk 60.000 kg plastic per jaar. Napoleon wil hiermee bijdragen aan de wereldwijde plastic reductie en een actieve rol spelen in het terugdringen van zwerfafval. “We zijn erg […]
...
lees meer
Veel politieke partijen zijn in hun verkiezingsprogramma’s niet concreet genoeg over welke doelen en maatregelen ze willen nemen voor een duurzame economie. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse van MVO Nederland, het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. Er zijn zestien programma’s geanalyseerd en langs de duurzame meetlat gelegd op basis van de zeven thema’s van de […]
...
lees meer
Henning Larsen ontwerpt een logistiek centrum in massief hout voor het Deense modebedrijf BESTSELLER in Lelystad. Het Logistics Center West (LCW) van BESTSELLER, gelegen in Lelystad in de Flevopolder, is een knipoog naar de unieke topografie van het gebied. Het gebouw zal voornamelijk worden gebouwd van massief hout en andere biogene materialen zoals stro. Het […]
...
lees meer
Milan Meyberg is de winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2023. Hij ontving de trofee uit handen van Theo Bovens, voorzitter van de Stichting Marc Cornelissen Brightlands Award, tijdens de Award Ceremony op Brightlands Campus Greenport Venlo. Aan de award is een geldprijs van 35.000 euro verbonden waarmee de winnaar zijn expeditie een boost […]
...
lees meer
Moeten we korte vluchten verbieden en internationaal treinverkeer verbeteren? Of moeten we nieuwe spullen duurder maken en het repareren van spullen goedkoper? Moet Nederland waterstof kopen uit het buitenland? Of juist kleine kerncentrales hier bouwen? In de Klimaatraadpleging 2023 dachten meer dan 11.000 Nederlanders mee over deze onderwerpen. De Nationale Klimaatraadpleging is een bevolkingsonderzoek uitgevoerd […]
...
lees meer
Schiphol opent een eigen meng- en breekterrein voor het recyclen van betonpuin. Beton uit verbouwingen en onderhoud wordt op het recyclingpunt vermalen tot nieuw beton of funderingsmateriaal, in samenwerking met Heijmans en VolkerWessels Infra Schiphol. Het materiaal wordt hergebruikt in bouwprojecten op de luchthaven. Deze circulaire oplossing draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om […]
...
lees meer
Het slim inzetten van personeel is niet alleen cruciaal voor de productiviteit en efficiëntie van een bedrijf, maar het kan ook een aanzienlijke impact hebben op duurzaamheid. In dit artikel bespreken we hoe personeelsplanning software kan bijdragen aan duurzaamheid door het verminderen van overbezetting en overuren, het bevorderen van flexibel- en thuiswerken, het stimuleren van […]
...
lees meer
Wat we eten, heeft grote gevolgen voor de planeet. Ons voedselsysteem draagt aanzienlijk bij aan natuurverlies, ontbossing en klimaatverandering. Maar zelfs kleine aanpassingen in ons eetgedrag hebben een belangrijke impact op de natuur, het klimaat, en op je eigen gezondheid. Green Chef en het Wereld Natuur Fonds (WWF) bundelen hun krachten om ‘Aardig eten’ te promoten. Samen delen ze […]
...
lees meer
We’re Smart, dé onbetwistbare referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit, reikte op 24 oktober zijn jaarlijkse Awards uit tijdens een prestigieuze live-show. Er waren prijzen voor het beste groenterestaurant van de wereld, de beste vrouwelijke groentechefs (eerder al bekend gemaakt) en een selectie opmerkelijke, duurzame en gezonde food-innovaties. De prijsuitreiking ging door […]
...
lees meer