De laatste 30 jaar is in de woestijn van Egypte een uniek project gerealiseerd.

De Egyptenaar dr Ibrahim Abouleish, winnaar van de Right Livelyhood Award (de alternatieve Nobelprijs), heeft zijn droom doorgezet en een bijzondere, winstgevende onderneming vorm gegeven, gebaseerd op respect en verantwoordelijkheid voor aarde en mens.

In samenwerking met partners uit alle windstreken en verschillende levensovertuigingen, (o.a. islam en antroposofie), met onderlinge verwevenheid van toegepaste wetenschap, onderwijs, kunst en religie, en andere manieren van samenwerken, is de Sekem onderneming en -gemeenschap ontstaan. Een voorbeeld van geïnspireerde sociale en maatschappelijke vernieuwing.

De economische fundering is de biologisch-dynamische landbouw en diverse verwerkingsbedrijven waar inmiddels 2000 mensen werkzaam zijn.

De conferentie zal de economische, sociale en culturele doelstellingen van SEKEM behandelen. Nader ingaan op hoe partners uit het oosten en westen, noorden en zuiden kunnen samenwerken en hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in alle aspecten er uitziet (“Best-Practice”).

Het doel van de conferentie is het formuleren van nieuwe perspectieven voor duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen in relatie tot internationale samenwerking.

Sprekers:
Dr Ibrahim Abouleish, oprichter van SEKEM
Willem Lageweg, Directeur MVO Nederland
Drs Christine Gruwez, filosoof en Iran deskundige

De conferentie richt zich op beleidsmakers en deskundigen op het gebied van: internationale samenwerking, multifunctionaliteit van de landbouw en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.