ofi (olam food ingredients), een wereldleider in natuurlijke, gezonde voedings- en drankeningrediënten, versterkt inspanningen om ontbossing tegen te gaan en regeneratieve landbouw te bevorderen door zeven landschapspartner overeenkomsten te realiseren en meer dan een miljoen hectare aan regeneratieve landbouw te wijden voor 2030. Deze nieuwe doelen sluiten aan bij ofi’s Choices for Change-strategie en worden verder versterkt door het doel van het bedrijf om voor 2030 een koolstofvoorraad van 15 miljoen bomen te realiseren, waarbij zoveel mogelijk boerenland wordt omgezet naar boslandbouw.

Deze aankondiging valt samen met de publicatie van ofi’s Cocoa Compass Impact Report (2023), dat de laatste duurzaamheidsontwikkelingen binnen de cacaoketen deelt en voortbouwt op maatregelen om cacaolandschappen te beschermen en te herstellen.

Hoogtepunten op het gebied van regeneratieve landbouw sinds 2018 (het startpunt van ofi’s Cocoa Compass basislijn), bevatten:

  • 8,9 miljoen bomen gedistribueerd voor boslandbouw-programma’s door ofi’s cacao divisie, in samenwerking met klanten en partners
  • 57.000-hectare grond wereldwijd hersteld
  • 970.000 boeren getraind in Good Agricultural Practices

ofi’s, Head of Cocoa Sustainability, Andrew Brooks: “Grotere actie en urgentie zijn nodig om klimaatverandering aan te pakken en natuur en levensonderhoud van boeren in de komende jaren te beschermen. Sinds de lancering van Cocoa Compass in 2019 hebben we nu vier jaar aan gegevens en inzichten gepubliceerd uit onze cacao-duurzaamheidsprogramma’s, samenwerkingen en tools. Hiermee verhogen we onze ambitie voor regeneratieve landbouw en richten we onze aandacht waar we de grootste impact kunnen maken, waaronder regeneratieve landbouwpraktijken. Verandering op grote schaal vereist samenwerking tussen de industrie, nationale overheden, gemeenschappen en de maatschapij. Lessen uit successvolle samenwerkingen zoals RESTORE en LASCARCOCO, inspireren ons om sneller en meer samen met verschillende nieuwe en ambitieuze partners te gaan werken. Deze samenwerkingen creëren impact die verder gaat dan losse programma’s en helpen collectieve actie te stimuleren.”

Een voorbeeld is een baanbrekend project met Mars en de German Development Cooperation (GIZ) in Indonesië, waar ofi 20 hectare boslandbouw-percelen implementeert om Sloping Agriculture Land Technology (SALT) te testen. Deze innovatieve techniek combineert de aanplant van cacaobomen met fruitbomen, houtgewassen en voedselgewassen, zodat de wortelstelsels de grond op de heuvels binden en erosie helpen voorkomen.