28 maart 2023 was de officiële opening van AAK’s state-of-the-art innovatiecentrum net buiten Amsterdam. Het lint werd doorgeknipt in aanwezigheid van klanten, investeerders en lokale ambtenaren. Zij werden ook uitgenodigd voor een rondleiding met proeverijen en presentaties rond het pand. De buurt was afgelopen weekend exclusief uitgenodigd voor een zeer gewaardeerde preview.
Aangezien verwacht wordt dat de wereldwijde vraag naar voedsel tegen 2050 met 70 procent zal toenemen en vet een essentieel voedselingrediënt is, lijdt het geen twijfel dat AAK als Huis voor Multi-olie ingrediënten een vitale rol speelt in het versnellen van duurzame voedselproductie.
Het nieuwe, drie verdiepingen tellende state-of-the-art Plant-based Innovation Center, dat het co-ontwikkelingsproces van AAK toont, beschikt over een toepassingslaboratorium, co-ontwikkelingswerkruimten, een culinaire keuken en een sensorische faciliteit – allemaal onder één dak. Hier streeft AAK ernaar innovatieve en unieke klantoplossingen te bieden door gebruik te maken van onze multi-olie en go-to-market expertise, zodat klanten sneller en met vertrouwen smakelijke voedingsmiddelen en dranken op de markt kunnen brengen. “Onze klanten hebben unieke oplossingen nodig om concurrerend te blijven. Samen zullen we de paradigmaverschuiving naar duurzame voedingsmiddelen met een goede smaak in het middelpunt versnellen”, zegt Niall Sands, President Commercial Development and Innovation AAK.
Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in gezonde voeding; maar liefst 1/3 van de Europese bevolking ziet zichzelf nu als flexitariër. Transparantie, duurzaamheid en ethische claims in de voedselvoorzieningsketen worden ook steeds belangrijker nu consumenten niet alleen voor hun eigen gezondheid zorgen, maar ook voor het welzijn van anderen en de planeet. Bij AAK streven we ernaar om dit alles in onze oplossingen aan te bieden, zodat we voldoen aan de behoeften van onze klanten, consumenten en de wereld.
Co-ontwikkeling en duurzaamheid bevorderen
AAK is toegewijd aan het leiden van duurzame voedselproductie en het helpen transformeren van de industrie. Investeren in nieuwe technologieën door middel van innovatie en acquisities is de sleutel tot het vervullen van die missie. Het Plant-based Innovation Center of Excellence in Zaandijk zal van onschatbare waarde zijn in combinatie met onze uitgebreide kennis en ervaring in vetten en oliën.
AAK streeft voortdurend naar verbetering en meer duurzaamheid door het ontwikkelen van nieuwe en verkennende technologieën. We hebben onlangs onze strategische routekaart bijgewerkt met belangrijke aandachtsgebieden die zullen worden aangepakt door een reeks initiatieven om de prestaties voor de toekomst te verbeteren. Het doel is om AAK verder te onderscheiden van onze concurrenten, door de klantgerichte aanpak en het duurzaamheidsaanbod te verbeteren.