EcoVadis, the world’s most trusted provider of business sustainability ratings, announced its new Sustainability Intelligence Suite, an expanded toolkit that builds on EcoVadis’ expertise in business sustainability ratings to include predictive risk mapping, performance signals and audit management. “Sustainability is increasingly a critical lever for driving business value and a lens through which a company looks […]
...
lees meer
The European Commission has launched the 7th edition of the European Social Innovation Competition. The Competition promotes start-ups and early stage ideas that tackle some of society’s most pressing concerns. This year, the Competition theme is: “Challenging Plastic Waste” In October, the European Commission will be awarding 150,000€ in prize money to three projects that will reduce the amount […]
...
lees meer
Nederland moet verduurzamen. Onze energievoorziening, ons voedselsysteem en onze economie zullen de komende decennia fors veranderen. Ook zullen wij ons aan de klimaatverandering moeten aanpassen. Aan deze vier opgaven wordt door verschillende overheidslagen gewerkt, maar de uitvoering vindt plaats in de regio. Daar kunnen deze opgaven elkaar versterken dan wel in de weg zitten. De […]
...
lees meer
Vijf jaar geleden betaalden consumenten voor biologische voedingsmiddelen nog 2 keer zo veel als voor niet-biologische. Dit verschil is nu een stuk kleiner, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. De Consumentenbond bekeek de prijzen van 115 biologische levensmiddelen bij 13 supermarkten en 4 biowinkels. Als we de biowinkels niet meerekenen, dan blijken biologische producten gemiddeld 63% […]
...
lees meer
The Consumer Goods Forum announced that the Sustainability Steering Committee has elected a new leadership team, for a two-year renewable term. Christine Montenegro McGrath, Vice President and Chief of Global Impact Officer, Mondelēz International will join Barry Parkin, Chief Procurement and Sustainability Officer, Mars, Incorporated, to represent the Manufacturer College. While Veronika Pountcheva, Global Director […]
...
lees meer
Snellaadbedrijf Fastned heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner, het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Comité van Aanbeveling roemt Fastned onder meer voor haar bijdrage om elektrisch rijden te stimuleren in Nederland. Begin 2012 wordt Fastned opgericht om een netwerk […]
...
lees meer
Danone opende gisteren, 25 maart, de nieuwe duurzame Nutricia fabriek in Nederland als antwoord op groeiende wereldwijde vraag naar gespecialiseerde babyvoeding. Investering van €240 miljoen in de fabriek in Cuijk is één van Danone’s grootste investeringen in het Europese productienetwerk, en borduurt voort op Nederlandse kennis van agri-food en Nutricia’s wetenschappelijke expertise Fabriek produceert gespecialiseerde […]
...
lees meer
Het jonge Nederlandse mannenmodemerk SKOT komt met een uitbreiding op haar productaanbod. Naast duurzame overhemden zijn nu ook T-shirts verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt om comfortabel onder een overhemd te kunnen dragen. Groeiende behoefte aan duurzame invulling SKOT springt hiermee in op een groeiende groep consumenten die kleine stappen wil zetten om duurzaamheid in het dagelijks […]
...
lees meer
Wat eet je als veganist op brood? Zoet broodbeleg in overvloed, maar qua hartige opties komen velen niet verder dan hummus, groentespreads of vegan worst en kaas. Daar brengt saladefabrikant Johma in samenwerking met ProVeg Nederland verandering in met Johma’s eerste vegan salade voor op brood. Vanaf vandaag ligt hij in de schappen bij Albert […]
...
lees meer
In september 2018 maakte Albert Heijn bekend het percentage verpakkingsmateriaal te willen terugdringen met 25% in 2025. Vooral gebruik van plastic bij groente en fruit is consumenten een doorn in het oog. Daarom start aanstaande maandag in de Albert Heijn-winkel op het Genderenplein in Hoofddorp een proef waarbij 100 producten op de groente- en fruitafdeling […]
...
lees meer
Hoe kunnen we landbouw productiviteit verhogen terwijl we biodiversiteit versterken en klimaatverandering zo veel mogelijk tegengaan? Het Rotterdamse familiebedrijf in kruiden en specerijen, Verstegen Spices & Sauces, gaat in Indonesië aan de slag om hier antwoord op te krijgen door het aanleggen van duurzame voedselbossen. Verstegen legt de focus op nog beter zorgen voor de […]
...
lees meer
Van alle in de Nederlandse supermarkten verkochte tonijn uit blik is maar liefst 93 procent als ‘foute tonijn’ te kwalificeren. Ofwel tonijn die niet gegarandeerd duurzaam is gevangen (tonijn zonder onafhankelijk MSC-keurmerk). Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau IRI waarbij 51 varianten tonijn uit blik van alle Nederlandse supermarkten onder de loep zijn genomen. Ten […]
...
lees meer