We zien legere schappen in de supermarkt, en tegelijkertijd kampt de horeca ook met leegte. Lidl en Kipster werken samen met Albron, de Efteling, Kwalitaria, Delifrance, Victoria Trading en HMSHost om daar snel verandering in te brengen. De Kipster-eieren voor de horeca lagen vanaf afgelopen dinsdag 24 maart in de winkels van Lidl. Snel en […]
...
lees meer
Duurzame ontwikkeling is een actueel thema, waarvoor wereldwijd veel aandacht is. Overheden en organisaties zoeken naar manieren om hun beleid en activiteiten zo duurzaam mogelijk vorm te geven. Ook in de bibliotheekwereld toenemende aandacht voor het onderwerp. Met een enquête doet de Nationale Bibliotheek (KB) nader onderzoek naar dit thema. Met een vragenlijst willen de […]
...
lees meer
De provincie Noord-Holland wil in 2030 volledig energieneutraal werken. Deze wens uit het coalitieakkoord ‘Duurzaam Doorpakken!’ werd onlangs in Gedeputeerde Staten omgezet in 4 maatregelen: energieneutrale provinciegebouwen, een emissieloos wagenpark, minimale voedselverspilling en maximale recycling. ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ en ‘goed voorbeeld doet goed volgen’. Vanuit deze benadering wil Noord-Holland inwoners inspireren om […]
...
lees meer
Randstad released its new ‘sustainability@work’ report which argues that the sustainable development of the labor market must feel like the ‘only logical choice.’ The report is the first in a series that focuses on the sustainable transformation of the labor market. It is a transformation that many companies and societies are going through today, particularly […]
...
lees meer
In 2019 initieerde Vion de nieuwe strategie “Building Balanced Chains.” Met deze strategie bouwt Vion aan duurzame ketens die bijdragen aan een gezonde voedselvoorziening. Vion wil met deze strategie anticiperen op de voedseluitdagingen, zoals de toenemende wereldvraag naar dierlijke en plantaardige proteïnen en de discussie rondom dierenwelzijn en de klimaatuitdagingen die mede gevolgen hebben voor […]
...
lees meer
BP en Follow This gaan samen een klimaatresolutie schrijven, zo maakten het oliebedrijf en de groep groene aandeelhouders vandaag bekend in een gezamenlijk persbericht. De klimaatresolutie zal BP steunen om zijn beleid volledig af te stemmen op het halen van het Klimaatakkoord van Parijs. “BP is het eerste olie- en gasbedrijf dat de noodzaak inziet van […]
...
lees meer
Meer dan ooit blijkt dat de voedingssector van onmiskenbaar belang is voor de samenleving. Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook zonder coronacrisis werken er mensen in onze industrie dagelijks aan inspirerende projecten die het verschil maken in Nederland. De FNLI reikt […]
...
lees meer
Gisteravond, 26 maart, zijn de bedrijven en personen die vorig jaar in Nederland de grootste marketingprestatie hebben geleverd, beloond met een Dutch Marketing Award. Maaltijdboxleverancier HelloFresh werd uitgeroepen tot Marketing Company of the Year. Arno de Jong, Chief Marketing Officer van Nederlandse Loterij, is uitgeroepen tot Marketeer of the Year. Too Good to Go werd […]
...
lees meer
De Belgische sierteeltsector kijkt aan tegen een omzetverlies van bijna 135 miljoen euro als gevolg van de Corona-pandemie. Alle tuincentra en bloemenwinkels werden gesloten, met uitzondering van Aveve en Horta. De binnenlandse verkoop alsook de export is zo goed als volledig stilgevallen, uitgerekend in volle aanloop naar het piekseizoen van Pasen, Moederdag, de communie- en […]
...
lees meer
Een handhavingsverzoek ingediend door Plastic Soup Foundation bij DCMR, de milieudienst van de provincie Zuid-Holland en Zeeland, is snel omgezet in actie. Ducor Petrochemicals is verantwoordelijk gesteld voor structurele vervuiling van de omgeving van de fabriek in de Botlek met plastickorrels. Het bedrijf moet maatregelen nemen om te voorkomen dat de geproduceerde korrels op het […]
...
lees meer
Het VANDEMOORTELE Food Experience Center is recent geopend: het gloednieuwe duurzame hoofdkantoor van de onderneming in Gent (België). Net zoals een goed recept bestaat uit een harmonieuze combinatie van ingrediënten, bestaat het Food Experience Center uit een doordachte combinatie van circulair ontwerp, duurzame materialen en innovatieve technieken. Het gebouw is ontworpen door Thomas Rau, visionair […]
...
lees meer
Door de coronacrisis vallen veel projecten in de duurzame energiesector stil. Ook komen nieuwe projecten in gevaar doordat de vergunningverlening vertraging oploopt. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) onder haar leden. Om de klimaatdoelen te kunnen halen, ook met deze crisis, stelt de NVDE oplossingen voor om op een […]
...
lees meer