Tussen de Strijkviertelplas, sportpark Rijnvliet en de C.H. Letschertweg ontwikkelt de gemeente Utrecht het bedrijvenpark Strijkviertel. Onze snel groeiende stad heeft deze ruimte hard nodig om te voorzien in de behoefte aan meer werkgelegenheid in de stad. Het wordt een groen, duurzaam en circulair bedrijventerrein voor (MKB)-bedrijven die verbonden zijn met Utrecht. Door Strijkviertel te […]
...
lees meer
De Groene Afslag en het THRIVE Instituut hebben samen de School for Change opgericht om mensen die binnen hun organisatie de bron van verandering willen zijn te helpen met kennis en kunde. De school gaat eind oktober van start met visionaire sprekers als architect Thomas Rau, bestseller schrijver Jeroen Smit, lector Betekeniseconomie Kees Klomp, hoofdeconoom […]
...
lees meer
Wethouder Lucas Mulder van gemeente Staphorst en Gedeputeerde Monique van Haaf van Provincie Overijssel hebben maandag 26 oktober hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst over de ontwikkeling van een energiegebied rond de Uithofsweg in Staphorst. In dit energiegebied gaan duurzame en circulaire ondernemers en ontwikkelaars een plek krijgen die een substantiële bijdrage gaan leveren aan […]
...
lees meer
Boskalis heeft de afgelopen maanden ruim 5.350 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn distributiecentrum in Vlaardingen. Met deze panelen genereert de onderneming circa 1,6 miljoen kilowattuur groene stroom per jaar, hetgeen gelijk staat aan het verbruik van 560 huishoudens. Het nieuwe distributiecentrum is medio 2019 in gebruik genomen voor de logistieke ondersteuning van de […]
...
lees meer
Broekhof introduceert eind oktober de CircularBag; een systeem waarmee efficiënt en goedkoop bloemenfolie verzameld wordt door sierteeltbedrijven. Broekhof biedt hiermee een circulair systeem dat een oplossing biedt voor het vele plasticafval dat in de sierteeltsector ontstaat. Van het ingezamelde plasticafval worden nieuwe artikelen geproduceerd, zoals de Recy®-bloemenhoes. Het CircularBag-systeem zorgt ervoor dat het plasticafval binnen […]
...
lees meer
IKEA lanceert dit jaar Bring Back Friday als reactie op de populaire uitverkoop Black Friday. Met deze campagne wordt extra aandacht gevraagd voor de nieuwe Meubel inruilservice van de Zweedse woonwinkel. IKEA koopt meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug voor een gereduceerd bedrag, om daar weer een nieuw thuis voor te […]
...
lees meer
The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), together with its more than 200 global leading member companies, is raising the bar of business commitment to sustainability through the set of new criteria put forward as part of WBCSD’s membership conditions. These criteria were accepted by a strong majority of the leaders of WBCSD member companies during last week’s Annual General Meeting (AGM), based on the unanimous recommendation by the […]
...
lees meer
Een duurzame kantoorinrichting is onlosmakelijk verbonden met de wens om duurzaam te ondernemen. Hierbij speelt de keuze voor de juiste verlichting zeker een belangrijke rol. De juiste verlichting werkt concentratie- en dus productiviteit verhogend. Daarnaast is natuurlijk licht erg belangrijk voor de mens om zich energieker te voelen en actiever te zijn. Tot slot speelt […]
...
lees meer
Met het project “Birds, Bees & Business” van FairClimateFund, ICCO en de Vogelbescherming wordt hard gewerkt aan de bescherming van deze bijzondere boomsoort en een meer duurzame productie van sheaboter in het zuiden van Burkina Faso. Om de precieze klimaatimpact van de productie van sheaboter te bepalen, heeft de Olvea Group (wereldwijd de grootste producent […]
...
lees meer
Zalando lanceert samen met designers een duurzamere capsulecollectie die exclusief verkrijgbaar zal zijn bij Zalando. De capsulecollectie voor de komende winter heet “Small steps. Big impact. By Zalando.” en helpt klanten om duurzamer te shoppen, zonder daarbij in te leveren op stijl. Na een succesvolle lancering van de eerste “Small steps. Big impact. By Zalando” […]
...
lees meer
Nederlanders eten nog steeds veel vlees. De helft van de Nederlanders eet nog bijna dagelijks, tussen de 5 en 7 dagen per week, vlees tijdens de avondmaaltijd. Toch is de helft van de vleeseters bereid om in de toekomst te minderen. Vooral de jongere generatie tussen de 18-29 jaar (63%) staat hier significant meer voor […]
...
lees meer
Vanaf vandaag is de iconische rookworst van HEMA beschikbaar in een vegetarische variant onder de naam OokWorst. De OokWorst voegt zich hiermee bij de veganistische hotdog en het vegetarische saucijzenbroodje. De OokWorst is verkrijgbaar in alle HEMA-winkels*. Met de introductie van OokWorst zet HEMA een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid om lekkere alternatieven […]
...
lees meer