Na tien jaar ontwikkeling heeft In Ovo, een spin-off van de Universiteit Leiden, de eerste 150.000 kuikens geleverd waarvoor geen eendagskuikens zijn gedood. Sinds november bepaalt hun machine op hoge snelheid het geslacht van eieren in een commerciële broederij. Op korte termijn biedt dit consumenten de mogelijkheid om te kiezen voor eieren die zijn gelegd […]
...
lees meer
De gemeente Amsterdam heeft het nieuwe Strategisch Plan 2021-2025 van Port of Amsterdam goedgekeurd. In dit plan zijn de strategische keuzes voor de komende vier jaar vastgelegd. Het hoofddoel: een toonaangevende Europese zeehaven zijn die vooroploopt in de transitie naar een duurzame samenleving. Voor het realiseren van deze strategie focust Port of Amsterdam op zeven […]
...
lees meer
De MICHELIN Gids Nederland 2021 onderscheidt voor het eerst chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze acht groenen sterren zijn inspirerende voortrekkers en boegbeelden van een duurzame gastronomie. Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam “We spreken beter over circulair. Over voedselafdruk. Onze bijdrage aan de voedseltransitie is fantastisch lekker eten te maken. We […]
...
lees meer
Hoe kunnen rookgassen afkomstig uit de industrie nuttig worden ingezet om waardevolle materialen te produceren en tegelijkertijd aardolie uit te sparen? Het onderzoeksconsortium van het project Carbon4PUR vond antwoorden op deze vraag en presenteerde recent zijn eindresultaten na drie en een half jaar onderzoekswerk. Maar liefst 14 industriële en academische partners uit zeven landen werkten […]
...
lees meer
Met de explosie van e-commerce en thuisbezorgen zwelt ook de stroom aan onnodig grote verpakkingen met veel lucht erin aan. Een Groningse ondernemer heeft een slimme en duurzame oplossing bedacht om het vervoeren van lucht en daarmee CO2-uitstoot drastisch te verminderen: een geavanceerde machine maakt doosjes op maat. De slimme inpakmethode van ondernemer Wouter Haan, […]
...
lees meer
Onlangs zijn Alfa Accountants en Adviseurs en Greenaumatic een pilot gestart onder ondernemers in de sector transport en logistiek om niet financiële rapportages aan te bieden: de Environment Social Governance rapportages, kortweg ESG-rapportages. Beide organisaties werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. De pilot sluit hierbij aan en geeft klanten inzicht hoe […]
...
lees meer
Duurzaam reizen: het is hartstikke hot, maar hoe doe je het? Reizen is namelijk per definitie niet bepaald duurzaam, maar met de juiste tips is het gelukkig wel mogelijk. In dit artikel hebben we daarom handige tips voor je verzameld voor als je graag duurzamer op reis wilt! Duurzaam reizen: zo doe je dat! […]
...
lees meer
Het Zundertse theebedrijf LocalTea lanceert deze week ‘Lodewijks Groene Geluk’ bij alle PLUS-supermarkten. De nieuwe theesmaken ‘Kamille’ en ‘Vlierbes’ ontstonden na een nauwe samenwerking tussen de theemaker van LocalTea en de ‘groenste tuinman van Nederland’ Lodewijk Hoekstra. Theemaker Dionne Oomen van LocalTea kijkt met veel plezier terug op de ontwikkeling van de nieuwe lijn. […]
...
lees meer
De MBA in Sustainable Leadership van Business School Nederland (BSN) is een tweejarige opleiding voor ambitieuze, talentvolle (general) managers, die sustainability integraal onderdeel willen maken van hun reguliere bedrijfsvoering. Deze gaat vanaf september 2021 van start. Het is de enige fysieke MBA in Nederland waarin duurzaamheid volledig is geïntegreerd in de totale MBA-opleiding en aansluit op […]
...
lees meer
De verduurzaming van vastgoed dat gebruikt wordt in de langdurige zorg gaat de komende tien jaar € 8,1 mrd. kosten. Instellingen kunnen deze investeringen zelf wel opbrengen, maar hogere structurele kosten zorgen voor extra druk op toch al krappe marges. Dat zou ten koste kunnen gaan van de zorg. Dus moeten de vergoedingen voor langdurige […]
...
lees meer
Smullers heeft als eerste foodservice formule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Met deze stap wil Smullers de foodservice industrie laten zien dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze […]
...
lees meer
‘Er liggen meer dan honderd kansrijke projecten om de Nederlandse industrie met succes de klimaattransitie te laten maken en toe te werken naar klimaatneutraliteit. Met deze plannen kan de industrie bovendien als vliegwiel fungeren voor de verduurzaming van andere ketens met onder meer groene waterstof, nieuwe biogrondstoffen, synthetische brandstoffen en betere recycling van plastic.’ Dat […]
...
lees meer