Circular Footwear Alliance (CFA) en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) gaan samen werk- en veiligheidsschoenen recyclen en de materialen die daarbij vrijkomen als basisgrondstof terugbrengen naar de markt. Het past naadloos bij de ambitie van beide partijen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. CFA is de afgelopen jaren bijzonder actief […]
...
lees meer
Tweederde van de plasticverpakkingen in supermarkten kan niet gerecycled worden, meldden media onlangs. Als het aan biologische specialist Eosta ligt, hoeft dat ook niet meer. Dankzij nieuwe innovaties kan Eosta al haar verse groente en fruit nu plasticvrij aanbieden. Naast Natural Branding lasermerkjes heeft Eosta nu papieren flowpacks en doosjes in verschillende formaten, als nieuwe […]
...
lees meer
Bedrijven, vakbonden en ngo’s zijn in dialoog over een nieuwe samenwerkingsovereenkomst om mensenrechten, internationale arbeidsrechten, het milieu en dierenwelzijn in de kleding- en textielsector te bevorderen. Partijen willen hiermee gezamenlijk leiderschap tonen op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen, in lijn met de OESO-richtlijnen en de UNGP’s voor bedrijven en mensenrechten. De betrokken partijen […]
...
lees meer
Food consultancy & communications agency Green Food Lab is Agency of the Year 2021 in de categorie Small & Mid-Sized. De prijs geldt als een bekroning op het werk van dit Amsterdamse bureau, dat zich elke dag inzet om de route naar meer plantaardig eten te versnellen. Tijdens de digitale uitreiking van de European Excellence Awards […]
...
lees meer
Jongeren in heel Europa eisen EU-brede veranderingen om het voedselsysteem duurzamer te maken, waaronder het bevorderen van regeneratieve landbouw, het definiëren van uniforme voedings- en etiketteringsrichtlijnen en het inclusiever maken van voedselsystemen. Om ervoor te zorgen dat de standpunten van de volgende generatie worden gehoord tijdens cruciale discussies over de toekomst van het voedselsysteem, heeft […]
...
lees meer
De provincie Noord-Holland zet sterk in op het verduurzamen van haar eigen bezit. Daar valt namelijk grote winst te halen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) becijferde dat bijna een vijfde van de Nederlandse klimaatvoetafdruk wordt veroorzaakt door de inkoop van producten en diensten door de overheid. De provincie heeft daarom de kansen, acties […]
...
lees meer
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen klinkt misschien logisch, maar toch is het voor sommige bedrijven lastig. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, moet je namelijk met een aantal zaken rekening houden en wellicht wat veranderingen doorvoeren in je HR-beleid. Daarom geven we een aantal tips om je op weg te helpen! Tip 1: Laat medewerkers een training volgen […]
...
lees meer
Onderzoeksproject MENENS ontvangt van het Ministerie van Economische Zaken 24 miljoen euro subsidie, om het gebruik van methanol als brandstof in de scheepvaart te versnellen. In het project werken onder meer Fugro en Boskalis samen. VT Group (Verenigde Tankrederij) uit Rotterdam brengt de use case voor de binnenvaart in. Daarmee wordt een blauwdruk opgesteld, die de gehele […]
...
lees meer
De Tilburg University Challenge van 2021 is op 9 november gewonnen door drie ‘socially responsible’ bedrijfsplannen van studententeams. Tijdens het livestream event ging de Ideation Award naar Anouk van Anrooij en Daniel Gelsing voor hun gezonde, fruitige en kruidige drankje dat ook nog duurzaam is. De Business Ready Award én de Audience Award gingen naar […]
...
lees meer
Royal Avebe publiceert vandaag het geïntegreerd jaarverslag 2020/2021. Ondanks de impact van de coronacrisis en de marktomstandigheden realiseerde Avebe in het boekjaar een prestatieprijs van 93,30 euro per ton (vorig jaar: 96,15 euro per ton). Het boekjaar is afgesloten met een positief coöperatief resultaat van 9,2 miljoen euro (vorig jaar: 8,7 miljoen euro). Toch was […]
...
lees meer
AB InBev kondigt de CO2-ambitie aan om haar vijf grootste brouwerijen in Europa al in 2028 naar ‘Net Zero’ te brengen. Dit zou een jaarlijkse reductie betekenen van 110.740 ton CO2, wat gelijk staat aan de uitstoot van bija 35.000 personenauto’s. Deze Europese aankondiging is onderdeel van de ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele […]
...
lees meer
Zeewier is een veelbelovende toevoeging in de keuken: duurzaam, vegan, biologisch en low-carb; maar het wordt nog weinig gebruikt in de Nederlandse keukens. Kookboekauteur en ‘zeewierman’ Toine Wilke wil daar verandering in brengen. Wilke ontwikkelt een Zeewierbox met daarin vier verschillende wieren, waar mensen een bijzonder kerstdiner mee op tafel kunnen zetten. Om de Zeewierbox […]
...
lees meer