Deloitte publiceert vandaag de Energie Transitie Monitor (ETM) tijdens Recharge Earth, het jaarlijkse congres over de energietransitie dat wordt gehouden in Ahoy op 6 en 7 september. De ETM geeft een uitgebreid beeld van de huidige stand van de energietransitie in Nederland. Er is onderzocht wat de voortgang is van de transitie vanaf 1990 en bijvoorbeeld welke industriële gassen daadwerkelijk zijn gereduceerd. Zo blijkt […]
...
lees meer
Albert Heijn heeft ambitieuze doelen gesteld om een positieve bijdrage te leveren aan de eiwittransitie. In 2025 wil Albert Heijn dat 50% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong zijn en in 2030 60%. Nu is dat percentage 44%. Daarom introduceert Albert Heijn AH Terra, een nieuwe eigen-merklijn van zo’n 200 plantaardige producten, waarvan 58 […]
...
lees meer
Je restaurant duurzamer maken lijkt misschien ingewikkeld, maar het is de moeite waard. Het vermindert voedselverspilling, bespaart geld en trekt milieubewuste klanten aan. We hebben een handige gids met 4 eenvoudige stappen om je restaurant duurzamer te maken. Lees verder! Gebruik milieuvriendelijke verpakkingen Wil je duurzamer te werk gaan? Besteed dan aandacht aan de verpakkingen […]
...
lees meer
In een recente publicatie geeft TenneT aan dat, om de leveringszekerheid te garanderen, zij een behoefte ziet aan 9 gigawatt energieopslag in 2030. Volgens een recent onderzoek van het economisch adviesbureau Ecorys kunnen dergelijke batterijsystemen jaarlijks tot wel 2 miljard Euro schade door stroomuitval besparen voor Nederland. De maatschappelijke impact van batterijen op leveringszekerheid Eerder dit jaar […]
...
lees meer
De combinatie van de terugleverheffing die energiebedrijf Vandebron gaat rekenen voor haar klanten met zonnepanelen en het afbouwen van de saldering zal de terugverdientijd van zonnepanelen verlengen naar meer dan 25 jaar. Met alleen het afbouwen van de saldering is de terugverdientijd zo’n 8 jaar (voor panelen aangeschaft begin 2023). Dit blijkt uit berekeningen van […]
...
lees meer
In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, hebben bedrijven een steeds grotere verantwoordelijkheid. En dat weet Compass Group als geen ander. Twee jaar geleden intensiveerde Compass Group Nederland haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid door hun duurzaamheidsstrategie NuLA te lanceren. Met een gedeelde visie om voedselverspilling te verminderen en een positieve verandering teweeg […]
...
lees meer
Het Nederlandse bedrijf Myne, voorheen Reukema, lanceert de eerste digitale recyclingfabriek ter wereld. Met de gepatenteerde Xorter, zoals de digitale fabriek heet, wordt aluminium schroot op legering gesorteerd door Artificial Intelligence (AI) en robots. Hierdoor kunnen de grondstoffen gebruikt worden voor hoogwaardige producten, waarmee Myne bijdraagt aan een circulaire economie. In een economie waar grondstoffenschaarste […]
...
lees meer
De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt. Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen en natuurlijk bijdragen aan duurzame recreatie en toerisme. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te […]
...
lees meer
Wenselijk is het natuurlijk allerminst; de val van het kabinet en het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Het zorgt voor vertraging in besluitvorming en mogelijk weer nieuwe keuzes en koersen. DGBC probeert deze nieuwe verkiezingen te gebruiken om onze idealen en plannen onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse politieke partijen. Met als doel een […]
...
lees meer
Vanmiddag werden op Duurzame Dinsdag 2023 de vernieuwde Duurzame Dinsdag Prijzen uitgereikt. Uit meer dan 150 ingezonden initiatieven zijn er drie na juryberaad als winnaars uit de bus gekomen: Bamboi, FIXbrigade Nederland en Groasis. Iedere winnaar ontvangt 10.000 euro. – Bamboi: toiletpapier gemaakt van bamboe – FIXbrigade Amsterdam: project dat mensen met een laag inkomen helpt […]
...
lees meer
Vleesvervangers zijn in veel gevallen een gezondere keuze dan het vlees dat ze vervangen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van ProVeg Nederland. Gemiddeld genomen zijn vleesvervangers ongeveer net zo zout als dierlijk vlees uit dezelfde categorie, maar ze bevatten minder verzadigd vet, minder calorieën en aanzienlijk meer voedingsvezels. Ook hebben ze een vergelijkbaar percentage energie […]
...
lees meer
Vanaf vandaag, dinsdag 5 september, breidt McDonald’s haar assortiment uit met vier nieuwe Meatless opties: de McPlant Steakhouse, Veggie Nuggets, Meatless McKroket gemaakt van jackfruit en de Veggie Chicken Honey Mustard Salad. Met de vier nieuwe Meatless introducties, biedt McDonald’s gasten nog meer variatie aan op de menukaart. De Meatless McKroket vervangt tijdelijk de gewone […]
...
lees meer