Iedereen lijkt tegenwoordig begaan met duurzaamheid. Het is een van de pilaren van het beleid van het kabinet, voorzover er beleid wordt gevoerd. Beleggingsinstellingen en pensioenfondsen schrijven ontroerende stukken over het belang van duurzaam beleggen en het toepassen daarvan in hun eigen beleggingsbeleid. Mij werd laatst gevraagd wat ik met duurzaamheid ‘heb’. Ik antwoordde dat ik liever een middag naar het voetbal ga dan naar een bijeenkomst over duurzaamheid. Winkelen doe ik ook niet met de duurzaamheidsbril op. Er is niets lekkerder dan een lapje vlees. Ik reis met het openbaar vervoer uit pure calculatie. Al met al een dikke onvoldoende op de duurzaamheidsladder, vrees ik.
...
lees meer
Op donderdag 17 en vrijdag 18 april 2008 organiseert de NVTG haar jaarlijkse tweedaagse congres. Het thema van het congres is:
“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de Zorgsector”
“Waarom zou ik ??
Maatschappleijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is door de politiek hoog op de agenda geplaatst en vraagt, ook in de zorgsector, om nadere invulling. Ondernemen in de zorgsector is al enkele jaren op congressen een vaker besproken onderwerp, het NVTG Congres waardeert deze discussie echter op tot het ‘maatschappleijk verantwoorde’ niveau, waarbij het samenspel van mens, milieu en markt centraal komt te staan.
...
lees meer
Met de Herman Wijffels Innovatieprijs roept Rabobank ondernemers op te laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De inzendtermijn voor de zevende editie van deze prestigieuze prijs loopt van 1 februari tot 1 april 2008.
...
lees meer
Jongeren beseffen dat inzet voor arme landen goed voor de eigen carrière kan zijn. Volgens zeven van de tien ondervraagde jongeren in een onderzoek van maandblad Internationale Samenwerking (IS) is het goed voor je cv. De helft van de ondervraagde jongeren vindt het ‘hip’ om actief te worden voor een betere wereld.
...
lees meer
De omzet van biologische waar in de supermarkten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Maar Klaas van den Doel, voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, vreest dat de grote doorbraak van biologisch voedsel wordt gedwarsboomd door een tekort aan producten.
...
lees meer
SAM publiceert het Sustainability Yearbook 2008 – een naslagwerk waarin ’s werelds belangrijkste ondernemingen op het gebied van duurzaamheid worden besproken.
...
lees meer
Telecombedrijf Nokia is toegetreden tot het Climate Savers-programma van WWF en heeft beloofd om zijn sterk milieubeleid verder uit te bouwen door efficiënt energiegebruik te bevorderen en de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen. Het bedrijf voert ook een aantal energiebesparende maatregelen in. Zo wil Nokia het stand-by energieverbruik van laders van mobiele telefoons halveren. Tegen 2010 zal ook de helft van de vestigingen op groene stroom draaien en zullen de energiebehoeften van alle vestigingen samen met 6% afnemen tegen 2012.
...
lees meer
Duurzaam produceren in een lagelonenland: het lijkt een hopeloze onderneming. Maar DSM laat in China zien dat het geld kan opleveren.
...
lees meer
Wal-Mart wil meer gaan betalen voor producten die op een duurzame en ethische manier zijn geproduceerd.
Dat verklaarde de topman Lee Scott onlangs op een bijeenkomst van winkelmanagers van ’s werelds grootste foodretailer.
...
lees meer
Illustere namen als Virgin Group, Ikea en Toyota Prius gingen hem voor. Maar deze keer is de Brands with a Conscience 2008-prijs voor Tony Chocolonely en zijn slaafvrije chocoladereep.
...
lees meer
Marine Stewardship Council is wereldwijd dé standaard voor duurzame zeevis. Hoe staat de Nederlandse vissector ervoor?
...
lees meer
Op zoek naar de nieuwste bouwmaterialen, -producten en verlichtingsarmaturen, bezochten architecten en ontwerpers van 23 tot en met 25 januari de GEVELTotaal en Licht + Architectuur-beurzen in Ahoy’. Het door de Architect georganiseerde avondprogramma op woensdag 23 januari was drukbezocht. Na het diner sprak de Duitse chemicus Michael Braungart, die samen met architect William McDonough het boek ‘Cradle to Cradle – afval = voedsel’ schreef. Daarin wordt een circulaire economie beschreven, waarin afval gelijk is aan voedsel. Om dit mogelijk te maken moet er slim worden ontworpen.
...
lees meer