Duurzame lintjes 2011

Op dinsdag 6 september was het weer Duurzame Dinsdag (de eerste dinsdag van september. Sinds 2008 kent de organisatie van Duurzame Dinsdag een onderscheiding toe aan personen die zich bijzonder inspannen voor een duurzame samenleving. Deze Duurzame Lintjes werden door minister Marja van Bijsterveldt uitgereikt aan een zestal personen. ... lees meer

Sustainability Survey: Global Warming Cools Off as Top Concern

Concern about climate change/global warming among online consumers around the world took a back-seat to other environmental issues such as air and water pollution, water shortages, packaging waste and use of pesticides, according to Nielsen’s 2011 Global Online Environment & Sustainability Survey of more than 25,000 Internet respondents in 51 countries. ... lees meer

Finalisten Postcode Lottery Green Challenge 2011 bekend

De zes duurzame ondernemers die kans maken op het winnen van de Postcode Lottery Green Challenge, zijn bekend. Uit 717 wereldwijd ingezonden groene ondernemersplannen koos de prejury vandaag de zes beste. Op 15 september wordt bekendgemaakt wie van hen een geldbedrag van 500.000 euro ontvangt om zijn of haar product of dienst op de markt te brengen. Naast de hoofdprijs verdeelt de jury 200.000 euro onder één of twee runners-up. ... lees meer

Verbond van Den Bosch: alle vlees duurzaam in 2020

De supermarktketens in Nederland hebben in 2020 alleen nog duurzaam vlees in de schappen liggen. Ze creëren daarmee een marktzekerheid die de veehouderij de ruimte biedt zich te transformeren tot ‘zorgvuldig intensief’. In deze duurzame vorm van intensieve veehouderij staat dierenwelzijn centraal, is de volksgezondheid gewaarborgd en zijn afvalkringlopen gesloten. ... lees meer

CBL: Rapport Commissie Van Doorn een grote stap in de juiste richting

Supermarkten en foodservicebedrijven pakken verduurzaming al jaren actief op. Voor het gehele assortiment en de totale bedrijfsvoering van de organisaties wordt hard gewerkt om de impact van de productie en distributie van voedsel op het milieu te verminderen en sociale omstandigheden te verbeteren in de keten. Tevens is er volop aandacht voor dierwelzijn. Naast alle individuele inspanningen van supermarkten en foodservicebedrijven, pakt de branche ook een aantal onderwerpen gezamenlijk op in de CBL-Duurzaamheidsagenda. ... lees meer