HEINEKEN en CSIN openen ’s werelds grootste zonne-thermische installatie met innovatieve Fresnel-technologie voor industrieel gebruik in Spanje

HEINEKEN en CSIN (Solatom Indertec Company) hebben ’s werelds grootste zonne-thermische installatie geopend in Quart de Poblet (Valencia, Spanje), met geavanceerde Fresnel-technologie* voor industrieel gebruik. Deze innovatieve Fresnel-technologie speelt een cruciale rol in de overgang naar hernieuwbare thermische energie en sluit aan bij de ambitie van HEINEKEN om tegen 2040 net zero emissies te bereiken […] ... lees meer

Nieuwe studie: 99% circulaire gezonde voeding met 80% minder CO2 haalbaar in 2030

Nieuw onderzoek van Van Hall Larenstein en NIZO Food Research wijst uit dat de carbon footprint van de voedselverwerking met 80% omlaag kan en dat 99% circulaire verwaarding van reststromen in 2030 haalbaar is. De onderzoekers constateren dat halfvolle melk momenteel de grootste potentie heeft op het gebied van voedingswaarde, milieubelasting en marktprijs. Maar om […] ... lees meer

Boek ‘Morele dilemma’s in de boardroom’ genomineerd voor Managemenboek van het Jaar 2024

De jury van het Managementboek van het Jaar 2024 presenteert: De shortlist. Vijf boeken die u gelezen moet hebben, over thema’s waar elke leider, manager of ondernemer echt mee aan de slag moet. Het boek ‘Morele dilemma’s in de boardroom’ van Mijntje Lückerath-Rovers is een van de vijf! De shortlist is tot stand gekomen dankzij […] ... lees meer

1.500e certificaat voor de CO2-Prestatieladder uitgereikt aan Fastned

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft de certificering CO2-Prestatieladder niveau 4 ontvangen van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). Fastned ontvangt, als eerste snellaadbedrijf in Europa, de certificering vanwege haar inzet om haar CO2-uitstoot te verminderen door middel van concrete doelstellingen en maatregelen. Het is ook het 1.500e uitgereikte certificaat. De certificering onderstreept de missie […] ... lees meer

Honderdduizenden kilo’s minder voedselverspilling in Accor-hotels wereldwijd

Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. Honderden Accor hotels implementeren de komende maanden een voedselafvalmonitor van Orbisk in hun keuken. Die slimme technologie helpt chefs om hun voedselafval te meten en reduceren. Tijdens de pilot bij 10 hotels in Europa is de voedselverspilling na 6 […] ... lees meer

Houtbouw van SAWA in Rotterdam officieel gestart

De eerste houten delen van het circulaire houtbouw project SAWA in Rotterdam zijn officieel geplaatst! Op maandag 4 maart gaf wethouder Chantal Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen het officiële startsein op SAWA voor de houtbouw door de eerste houten balk op de kolommen te hijsen. Dat deed ze samen met de ontwikkelaars van het […] ... lees meer

Eerste bouwproject in Nederland met CO₂-negatieve gevelsteen Pirrouet® neemt 42.500 kg CO₂ op

De CO₂-negatieve Pirrouet® gevelsteen van baksteenfabrikant Vandersanden wordt voor het eerst in Nederland toegepast in het nieuwe bouwproject ‘Groen Nobelhorst’ in Almere. Heutink Groep en Heren5 Architecten bouwen hier 60 duurzame woningen.Tijdens de productie van Pirrouet® wordt CO₂ als grondstof gebruikt voor het uitharden van de stenen. Er wordt dus CO₂ opgenomen in plaats van […] ... lees meer

Leev maakt vaart met verduurzaming

Het biologische merk Leev heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld. Het merk is bekend om haar voedzame alternatieven voor ontbijt, lunch en tussendoortjes en is verkrijgbaar in diverse supermarkten. Leev is sinds begin dit jaar klimaatneutraal in haar eigen operatie en streeft naar 35% reductie in haar zogenaamde Scope 3 emissies in 2030. Tevens is het […] ... lees meer

Nederlanders kiezen bij een kwart van de hoofdmaaltijden voor vegetarisch

Een kwart van alle hoofdmaaltijden die in 2023 werden gegeten was vegetarisch. De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd. 31 procent at nooit een vegetarische hoofdmaaltijd, terwijl 3 procent altijd vegetarisch at. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2023 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het […] ... lees meer

Dopper introduceert Limited Edition Steel-collectie: Champions just refill

In aanloop naar de sportzomer van 2024, lanceert Dopper de Limited Edition Dopper Steel-collectie. In een wereld waarin Goud, Zilver en Brons worden toegekend aan de meest uitzonderlijke prestaties, is deze collectie een eerbetoon aan de kampioenen die de strijd aan gaan tegen verpakt water. Want iedereen wint als verpakt water verliest. De collectie bestaat […] ... lees meer

B For Good Leaders en de Regenerative Alliance smeden baanbrekende samenwerking om regeneratief leiderschap te versnellen

In een significante stap richting een regeneratieve toekomst, kondigt B For Good Leaders met trots een cruciale samenwerking aan met de Regenerative Alliance. Deze strategische alliantie is van essentieel belang om diverse initiatieven binnen de domeinen van regeneratieve praktijken en maatschappelijk verantwoord ondernemen te verenigen. B For Good Leaders en de Regenerative Alliance hebben hun […] ... lees meer

Benodigde ruimte voor het eerst in kaart gebracht voor toekomstig energiesysteem

In 2050 heeft Nederland een klimaatneutrale energievoorziening. Dit vraagt om zorgvuldige planning, temeer omdat een klimaatneutrale energievoorziening meer ruimte vraagt dan het fossiele systeem. Om die reden is het Programma Energiehoofdstructuur (PEH) gemaakt. Met dit programma is voor het eerst de totale benodigde ruimte en de effecten hiervan op de samenleving in kaart gebracht. Het […] ... lees meer