PBL onderscheidt vijf perspectieven op een duurzaam voedselsysteem

Binnen Nederland bestaat er nog geen overeenstemming over wat een duurzame voedselproductie en -consumptie precies inhouden en hoe deze te verduurzamen. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar ‘duurzaam’ voedsel te kijken. De PBL-studie Perspectieven op duurzaam voedsel onderscheidt vijf wezenlijk verschillende perspectieven, waarvan er twee prominent terugkomen in het huidige beleid. Door meerdere perspectieven bloot […] ... lees meer

2,1 miljoen voor energietransitie en circulaire economie Stedendriehoek

Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland gaan in de Stedendriehoek scherper inzetten op energietransitie en circulaire economie. Deze focus sluit aan bij de doelen van de regio in de nieuwe Cleantech agenda die onlangs is gepresenteerd. Gemeenten, ondernemers en onderwijsinstellingen willen in 2023 de meest circulaire regio van Europa zijn en een kwart minder CO2 uitstoten. Gedeputeerde […] ... lees meer

Inschrijving geopend voor Accenture Innovation Awards 2018

Accenture opent officieel de registratie voor de Accenture Innovation Awards. Het jaarlijkse programma, dat in 2018 voor de twaalfde keer wordt georganiseerd, erkent en onderscheidt impactvolle innovaties met als doel het stimuleren en versnellen van innovatie. Zowel startende ondernemers als start-up-initiatieven binnen grote bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.innovation-awards.nl. De inschrijving loopt tot en […] ... lees meer

Arcadis nieuwe biofuel partner KLM

Ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis treedt toe tot het Corporate BioFuel Programme (CBP) van KLM. Door de toetreding kan KLM verder investeren in duurzame biobrandstof. Arcadis koopt duurzame biobrandstof in voor alle zakelijke vluchten. Eerder dit jaar trad Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) al toe tot het CBP. De toetreding tot het Corporate Biofuel Programme van KLM past […] ... lees meer

Aanmelding voor nieuwe Food100-lijst van start: Wie zijn de voedselveranderaars van vandaag en morgen?

Vanaf dinsdag 3 april is de aanmelding geopend voor Food100, hét netwerk voor de voedselveranderaars van vandaag en morgen. Een onafhankelijke deskundige jury stelt de lijst van 100 gamechangers samen en selecteert 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten. Aanmelden of nomineren voor de Food100-lijst kan tot en met 31 mei online op Food100.nl. Food100 is een […] ... lees meer

Milieudefensie start klimaatzaak tegen Shell

Milieudefensie kondigde vandaag vanuit de oude Shell-toren in Amsterdam aan een rechtszaak te starten tegen Shell. Milieudefensie roept alle Nederlanders op om aan deze rechtszaak mee te doen, door mede-eiser te worden via klimaatzaakshell.nl. Een brief op de mat bij Shell Shell is inmiddels ook op de hoogte van de zaak. Het bedrijf ontving vanochtend […] ... lees meer

Pioniersrol voor Unilever in baanbrekende voedselverpakkingstechnologie samen met Ioniqa en Indorama Ventures

Unilever heeft een samenwerking aangekondigd met startup Ioniqa en Indorama Ventures, wereldwijd de grootsteproducent van PET, om samen een pioniersrol te vervullen bij de ontwikkeling van een nieuwe technologie die PET-­‐afval omzet in zuivere plastic grondstoffen voor gebruik in voedselverpakkingen. Ioniqa heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld waarmee al het PET-­‐afval – waaronder ook gekleurde verpakkingen […] ... lees meer

Deze twaalf duurzame ondernemingen maken kans op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De twaalf duurzame bedrijven die kans maken op de prestigieuze Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2018 zijn bekend. De genomineerden zijn Omrin uit Leeuwarden, Koninklijke Auping B.V. uit Deventer, Koffiebranderij G. Peeze B.V. uit Arnhem, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward, Eosta uit Waddinxveen, EcoChain Technologies B.V. uit Amsterdam, Hoeksche Hoeve B.V. uit […] ... lees meer

Klimaatopgave vraagt nieuw voedselbeleid

De klimaatopgave leidt op lange termijn onvermijdelijk tot minder productieruimte voor de veehouderij en tot verandering van ons menu. Het kabinet zou met nieuw voedselbeleid op deze omslag moeten anticiperen om de negatieve gevolgen ervan zo klein mogelijk te maken en de kansen – die er ook zijn – zo veel mogelijk te benutten. Dat […] ... lees meer