Dagblad Trouw opende er op 26 oktober de voorpagina mee. Volgens C2C-aanhanger Sondag is het beter om waardevolle kunststoffen een marker mee te geven, zodat hij de boel er gewoon in Nederland uit kan vissen en weer als grondstof kan aanbieden, zoals hij nu al met 70 procent van de inhoud van de grijze afvalbakken doet. De organisatie van de verpakkingsindustrie, Nedvang, bestreed het percentage. Er zou slechts 20 procent in Duitse afvalovens verdwijnen en al 80 procent van het Nederlandse plastic zou verwerkt worden. Dit zou echter een uitzonderlijke prestatie zijn. De organisatie van Europese plasticrecyclaars EuPR liet dit jaar nog weten al blij te zijn met een verwerkingspercentage van 51 procent.

Er staat meer bijzonders in de nieuwe P+.

Duurzame prijzenregen

Duurzame innovaties winnen nu ook algemene businesscompetities. Alweer een bewijs dat duurzaam ondernemen loont. Volgens hoogleraar Wubbo Ockels kunnen innovatie-subsidies maar beter worden omgezet in prijzengeld. Wat vinden de winnaars van dit bijzondere voorstel? Ook een reportage over de Ecolution van Wubbo en Joos Ockels, het zeilschip waarvoor zij hun huis verkochten.

Nieuwe industriepolitiek

Investeerder Robert-Jan van Ogtrop stelt dat een betrouwbare overheid een consequente industriepolitiek moet voeren. Omdat dit in Nederland ontbreekt, gaat zijn geld naar grootschalige zonneparken in Zuid-Italië en biobrandstofinstallaties in Duitsland.

En verder…

. Wat kan een manager leren van een paard of van een groep apen?
.Wat valt er te halen en te brengen op de beursvloer van Wereldz?
.Wat hangt het mooiste aan de muur, het ISO 26000 certificaat of de MVO Prestatieladder?
. Wist u dat een elektrische auto de afstand Sjanghai-Parijs aflegde?
. Hoe hielp een PUM-expert een collega in Bosnië een fruitbedrijf op te bouwen?
.Promovendus Niko Roorda ontdekte het voordeel van het springen op rijdende treinen ter verduurzaming van het hoger onderwijs.
. De twee marketeers van b-open verklaren waarom Brinta door consumenten als meest duurzame levensmiddel wordt beschouwd.
. Wie niet in duurzame bedrijven belegde, miste rendementen tot 250 procent!
. Hoe kan de culturele sector zich zo veranderen dat duurzame inkopers er niet meer omheen kunnen?