NextEnergy introduceert een slimme plug-in thuisbatterij met een capaciteit van 2,1 kWh. De hoofdbatterij kan uitgebreid worden met maximaal vier sub-batterijen tot 10,5 kWh in totaal. De batterij onderscheidt zich verder door de eenvoudige installatie en slimme sturing, waardoor huishoudens niet alleen eigen zonnestroom kunnen opslaan, maar ook profiteren van lage energieprijzen op de markt. Daarmee is de batterij zelfs interessant voor huishoudens zonder zonnepanelen.

De batterij werkt samen met de NextEnergy P1-meter, waardoor het dynamische energieprijzen kan monitoren en de optimale laad- en ontlaadmomenten voorspelt op basis van de energiebehoefte van huishoudens.Gijs Wubbe, CEO van NextEnergy vertelt waarom het bedrijf de batterij juist nu lanceert: “Wij willen met voordelige, slimme oplossingen iedereen fan maken van dynamische energie. Met het ondersteunen van zelfgebruik van opgewekte stroom helpen we zonnepaneelbezitters hun investering rendabel te houden én het net te ontlasten. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 30% van de opgewekte zonnestroom zelf. Met deze batterij, die bovendien de voordeligste in Nederland is, hebben huishoudens de mogelijkheid het eigen verbruik te verhogen tot minstens 60%.”

Technische specificaties:

  • Capaciteit: 2,1 kWh (uitbreidbaar tot 10,5 kWh per master)
  • Laadvermogen: 1200W, ontlaadvermogen 800W
  • Installatie: Plug & Play, geen installateur nodig
  • Slimme aansturing: Optimalisatie via P1 meter op basis van dynamische energieprijzen
  • Uitbreidbaar: Tot drie master batterijen en vier extra sub-batterijen per master
  • Round Trip Efficiency (RTE): Tussen de 78% en 85%, wat het een van de efficiëntste plug-in batterijen op de markt maakt
  • Prijs: €999 voor de master batterij (waarvan BTW deels aftrekbaar) en €799 per sub-batterij
  • Zie hier voor aanvullende technische specificaties

Volgens Wubbe biedt de batterij een laagdrempelige oplossing voor de afbouw van de salderingsregeling en helpt deze tegelijkertijd om netcongestie te verminderen: “Door stroom lokaal op te slaan en slim te gebruiken, verlagen we de belasting op het elektriciteitsnet en vergroten we de efficiëntie van hernieuwbare energiebronnen. En het is ook nog eens financieel voordeliger voor de batterij eigenaren.”