De VN-waterconferentie in New York heeft geresulteerd in een Water Actie agenda met 700 toezeggingen om de wereldwijde watercrisis aan te pakken en duurzaam watergebruik globaal te stimuleren. Nature’s Pride was actief betrokken bij de conferentie van de Verenigde Naties en kijkt terug op een waardevolle watertop.
Adriëlle Dankier, CEO bij Nature’s Pride, woonde de conferentie bij: “Water is voor ons niet alleen een duurzaamheidsonderwerp, maar zit integraal in onze organisatie verweven. We hebben verantwoord waterbeheer als inkoopcriteria, werken samen met de Nederlandse overheid en lokale overheden en zetten WASH projecten op. Daarmee zijn we aanjager van verantwoord waterbeheer in onze sector. Het was voor ons dan ook heel waardevol om op de conferentie onze stem te laten horen en verantwoord waterbeheer in de groente- en fruitsector onder de aandacht te brengen. Bij de VN kwamen sleutelfiguren op gebied van water van over de hele wereld samen, waardoor we met mensen hebben kunnen spreken waar je normaliter niet zo snel mee aan tafel zit. Dit heeft bijgedragen aan versterkte relaties en nieuwe contacten, waarmee verdere bewustwording en commitment is gecreëerd om collectief actie te ondernemen.”
Waar de rol van water binnen voedselsystemen voorheen relatief weinig aandacht kreeg, hebben Wageningen University & Research en Nature’s Pride dit samen met andere partners tijdens de VN-waterconferentie hoger op de agenda gezet.
Coen van Iwaarden, Sr. Adviseur Sustainable Business bij Nature’s Pride nam deel aan de paneldiscussie tijdens de VN watertop: “We hebben de rol van water in internationale handel belicht. Over hoe Europa gelinkt is aan waterstress in de producerende landen en dat we in de hele keten samen moeten werken om water beter te beheren. De urgentie van de watersituatie is duidelijk. Na de woorden op de conferentie met een concrete Water Actie Agenda als resultaat, is het nu aan de publieke en private sector om samen daadkrachtiger actie te ondernemen. We zullen actief opvolging geven en ons inzetten om het verschil te blijven maken in onze keten, om daarmee bij te dragen aan een gezonder en veerkrachtiger voedselsysteem.”