Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ in het schap en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit. De nieuwe 100% plantaardige optie heeft een visachtige smaak en is uitstekend getest door consumentenpanels. Het heeft dezelfde textuur én aroma als vis en biedt een voedzaam alternatief voor vegetariërs, veganisten of flexitariers die toch graag de smaak van vis niet willen missen.
Volgens onderzoek eet 37% van de consumenten in Europa minstens 1 keer per week witvis en is daarmee na tonijn de meest gegeten vis ter wereld. In 2021 lanceerde Garden Gourmet al een plantaardige tonijn (Vuna) en met de uitbreiding naar plantaardige witvis speelt het plantaardige merk in op de groeiende behoefte van consumenten die op zoek zijn naar smakelijke, gezonde en milieuvriendelijke alternatieven voor dierlijke producten. De witvis alternatieven ‘Marine-Style’ filet en nuggets zijn gemaakt van erwten- en tarweproteïnen, beiden hoogwaardig in eiwitten. Visvervangers bieden niet alleen een duurzamer alternatief voor vis, maar ook gezondheidsvoordelen doordat ze minder verzadigde vetten en cholesterol bevatten.
Veelzijdig product
De Marine-Style-producten hebben een laag gehalte aan verzadigde vetten en krijgt een Nutri-Score A-classificatie. Marco Zanchi, Regional Business Executive Officer Food – Benelux & Nordics bij Nestlé: “Beide producten zijn zeer veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden verwerkt in een verscheidenheid aan recepten, waaronder wraps, salades en sandwiches.
Garden Gourmet Marine-Style crispy filet en Marine-Style crispy nuggets zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Jumbo.