Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het bereiden van gezonde en duurzame kant-en-klare vriesverse maaltijden neemt het merk Good Chef over. Met twee merken wil Freasy nog beter inspelen op de groeiende vraag naar vriesverse maaltijden.

Good Chef verkoopt sinds 2020 hoogwaardige, plantaardige diepvriesmaaltijden. Dat doet ze via haar eigen website, flitsbezorger Flink, en binnenkort ook, bij Albert Heijn.

Plantaardig

Good Chef wil het voor mensen makkelijker maken om minder vlees en meer groente te eten. Oprichter Rutger Anema: “Good Chef heeft de afgelopen jaren veel mensen geholpen om de stap te maken naar een plantaardiger eetpatroon. Daarmee maken we, samen met onze klanten, een positieve impact op onze gezondheid en voor onze planeet. Met de kwaliteit en specialisatie uit de keuken van Freasy kunnen we verder doorgroeien in de markt voor gezonde vriesvers maaltijden’’

Groeistrategie

Volgens Freasy-directeur Eveline Nederlof is de acquisitie een belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf. “Met de plantaardige gerechten van Good Chef aan boord creëren we een groter bereik voor de categorie vriesverse kant-en-klaar-maaltijden.’’

De kant-en-klaar-markt is circa 35 procent gegroeid het afgelopen jaar. “We zien gebruikers in toenemende mate overstappen van koelverse maaltijden naar vriesvers. De logistieke en houdbaarheidsvoordelen ten opzichte van koelverse producten zijn groot. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling en bevordert de marges voor alle partijen.”

Na het aantrekken van investeerders in 2022 is Freasy in omzet verdrievoudigd en verkoopt, naast online, ook aan verschillende retailers en rechtstreeks aan bedrijfskantines.

Kwaliteitsstandaard

“Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de nieuwste generatie diepvriesmaaltijden”, zegt Nederlof. “Good Chef sluit goed aan bij onze speciaal ontwikkelde bereidingswijze van recepten in diepvriesmaaltijden, waarmee we een hele nieuwe standaard neerzetten.” Door geavanceerde, snelle vriestechnologie blijven smaak, textuur, voedingsstoffen als vitaminen en mineralen beter en langer houdbaar dan bij de koelverse kant-en-klaar-maaltijden, zonder toevoegingen.