
Om onze welvaart te behouden en onze onafhankelijkheid ten opzichte van andere landen te vergroten is een sterk bedrijfsleven noodzakelijk. Verduurzaming is daarbij een steeds krachtiger middel. In een wereld waar het recht van de sterkste alsmaar meer lijkt te gelden, gaat het om concurrentievermogen en onafhankelijkheid. Goed klimaatbeleid helpt het bedrijfsleven om sterk en concurrerend te blijven.
De kansen voor het Europese bedrijfsleven liggen bij ‘duurzame concurrentiekracht’, stelt Mario Draghi in zijn spraakmakende rapport over het concurrentievermogen van Europa, ‘The future of European competiveness’. En daar moet snel en fors op worden ingezet.
In Nederland roept een brede maatschappelijke alliantie – een groep van organisaties van VNO-NCW tot Greenpeace – het kabinet op juist daarom vaart te maken met klimaatbeleid.
In deze online talkshow van het Nationaal Klimaat Platform gaan we dieper in op de kansen die er liggen voor Nederland en hoe we die kunnen verzilveren.
Sprekers
De tafelgasten in deze online talkshow zijn mensen die praktische ervaring hebben en deskundig zijn op dit terrein.
- Wimar Bolhuis: Directeur TNO Vector, het centrum voor maatschappelijke innovatie en strategie.
- Anne-Marie Spierings: Directeur Deltalinqs de ondernemersvereniging van alle haven- en industriebedrijven in Rotterdam.
- Martin Hoekstra: Directeur van installatiebedrijf ST/Warmte. Hij investeerde fors op basis van het beleid dat warmtepompen en zonnepanelen ondersteunde. Nu moet hij weer inkrimpen.
- Meer sprekers volgen.