
FNLI (Federatie voor de Nederlandse Levensmiddelen Industrie) organiseert samen met Groenbalans een training over hoe je effectief naar een science-based target toewerkt.
Ben jij verantwoordelijk voor duurzaamheidsrapportages in de voedingsmiddelenindustrie? Bereid je organisatie voor op strengere eisen rondom emissiereducties en duurzaamheidsdoelstellingen. Leer alles over het Science Based Targets initiatief en beantwoord klantenvragen (van bijvoorbeeld retailers) effectief na deze interactieve training op 1 april.
Wat is het SBTi?
Het Science Based Targets initiatief helpt bedrijven wereldwijd wetenschappelijk onderbouwde reductiedoelen te stellen in lijn met de klimaatdoelen van Parijs. Door gebruik te maken van tools en methodieken van SBTi kan je betrouwbare en onderbouwde reductiedoelen stellen en hierover communiceren. Hiermee kun je starten door concrete stappen te zetten om je CO2-uitstoot te verminderen en je organisatie klaar te maken voor de toekomst.
Tijdens deze training krijg je inzicht in wat je nodig hebt voor een SBTi-doel/commitment.
- Inzicht in SBTi-tools en -methodologieën – inclusief hulp bij het invullen van SBTi-tools voor VSME- en CSRD-plichtige bedrijven.
- Praktische handvatten voor het opstellen van je corporate carbon footprint (CCF) volgens het GHG-protocol.
- Gezamenlijke kennisdeling en netwerkmomenten met vakgenoten.
- Groepsopdrachten gericht op praktijkvoorbeelden uit de industrie
Trainers: Astrid Klooster en Roeland Vervloet van Groenbalans.
Voor wie?
Deze training is speciaal ontworpen voor professionals die verantwoordelijk zijn voor duurzaamheidsrapportages en hun organisatie willen voorbereiden op toekomstbestendige emissiereducties en rapportages op weg naar een net zero voedingsmiddelenindustrie.
Kosten
De kosten voor deelname zijn €495,- excl. btw voor leden van FNLI. Ook niet-leden mogen tegen betaling van € 625,- excl. btw deelnemen aan de training. Lees hier de algemene voorwaarden. Indien het minimale aantal deelnemers niet wordt bereikt, zal FNLI mogelijk de training verzetten naar een nader te bepalen datum in het voorjaar.