Dinsdag 2 juni gaat Thomas Rau (architectenbureau RAU) in een openbaar webinar van MRA University in op de kansen die een circulaire economie biedt in de Metropoolregio Amsterdam. Heeft het gebruik van wegwerpplastic een boost gekregen? Is het mogelijk om een ‘anderhalvemeterkantoor’ in te richten op een duurzame manier? Is de coronacrisis een circulaire ramp of een ‘blessing in disguise’?
Nu de samenleving langzaam weer opstart, moeten en kunnen organisaties zaken anders aanpakken. Al jaren pleit Thomas Rau voor ingrijpende stappen om van duurzaamheid te komen tot levensvatbaarheid. Een circulaire samenleving vraagt om te doen wat in de toekomst nodig is en niet wat nu haalbaar is. Wie hebben we daarvoor nodig? Welke data hebben we daarvoor nodig? En welke keuzes horen daarbij?
Kijk mee op dinsdag 2 juni van 16:30 tot 17:30 uur
Het online college van Thomas Rau vindt dinsdag 2 juni plaats van 16:30 uur tot 17:30 uur. Deelname aan het webinar is gratis. Gebruik de app van Zoom of ga naar de website https://zoom.us en voer de volgende ‘Meeting ID’ in: 842 – 8008 – 9765.
Let op: aanmelden voor dit webinar is niet verplicht, maar wilt u achteraf nog verder praten, op de hoogte gehouden worden van eventuele opvolging of het verslag per mail ontvangen? Dan kunt u dit aangeven door dit formulier in te vullen.
Over Thomas Rau
Thomas Rau, oprichter van architectenbureau RAU, was architect van het jaar in 2013 en is al jaren een toonaangevend denker en doener op het gebied van de circulaire economie. In 2013 verscheen zijn boek Material Matters. Hij is oprichter van Madaster (een materialen-kadaster) en bedenker van het materialenpaspoort. Hij staat al enkele jaren in de top 10 van de Trouw Duurzame top 100.
MRA University
MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.
De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.
Planning
- 2 juni – Thomas Rau (RAU) over de kansen die de circulaire economie biedt
- 9 juni – Barbara Baarsma (boardlid en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam) over het verkorten van (voedsel)ketens
- 16 juni – Economengesprek met o.a. Henri de Groot – over de Economische Verkenningen MRA
- 30 juni – Valerie Frissen (Universiteit Leiden) over data en social change
Eerdere edities kunt u terugkijken op deze pagina over MRA University:
- Prof. dr. Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact op de economie
- Prof. dr. Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten op de arbeidsmarkt
- Dr. Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
- Prof. dr. Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt
- Michiel de Vries (Jester) over hoe scenario’s kunnen helpen om met onzekerheden om te gaan.
Suggesties?
Welke wetenschapper moeten we écht vragen voor volgende edities van MRA University? Stuur een e-mail naar events@amecboard.com.