Green Elephant workshop: Hoe krijg je duurzaamheid in de DNA van je organisatie?

Wanneer

29/03/2019    
08:30 - 17:15

Waar

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 111, Laren, 1251 AV
De Groene Afslag
Green Elephant workshop: Hoe krijg je duurzaamheid in de DNA van je organisatie?

Er staat een groene olifant in de (bestuurs)kamer, maar niet iedereen herkent hem, omdat we niet gewend zijn aan groene olifanten. Maar zodra je hem ziet en erin gelooft, kan je hem gaan benutten. Om een collectieve mindset te creëren die noodzakelijk is voor organisaties om te vernieuwen en duurzame resultaten te realiseren.

Circulaire Economie, een duurzaamheidscultuur, nieuw leiderschap, duurzame strategieën en doelstellingen, en nieuwe samenwerkingsverbanden met ketenpartners en klanten. Wat betekent dit allemaal? Wat is de impact en waar liggen de kansen voor mijn eigen organisatie? In de Green Elephant workshop word je uitgedaagd om samen met andere deelnemers en toonaangevende sprekers met deze vragen aan de slag te gaan. Je werkt hierbij met verschillende generaties uit diverse sectoren in groepjes om de opgedane inzichten en kennis te vertalen naar de eigen praktijk.

Ervaren facilitators zullen het co-creatie proces begeleiden om de kennis en creativiteit van iedereen optimaal te benutten. Je verlaat de workshop met meer inzichten over de kansen, barrières en impact van de transformatie naar een duurzamere organisatie.

De Green Elephant workshop biedt je

  • Inzichten over de toepasbaarheid van nieuwe business concepten als bijvoorbeeld de Circulaire Economie.
  • Inzichten over de noodzaak en manieren van het veranderen van bewustwording en gedrag van mensen voor het verhogen van duurzaamheid in een organisatie.
  • Inspiratie van best practices van koploper bedrijven.
  • Kruisbestuiving en verbinding met mensen uit diverse generaties en sectoren.
  • Inspiratie over hoe je anders kan kijken om extra creativiteit aan te wenden bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

Programma

  • 08:30 – Inloop deelnemers 
  • Opening door Jasper Folmer – oprichter Nature Lab
    Jasper Folmer deelt zijn ervaringen van zijn programma’s in de ongerepte wildernis met de transformerende kracht van natuur voor een mindset verandering.
  • Key-note spreker Joos Ockels – Happy Energy Stichting
    Joos Ockels zet zich met het initiatief Happy Energy, opgericht door haar man Wubbo Ockels, volop in voor een duurzame aarde. In haar bijdrage zal ze stil staan bij de betekenis en het waarom van duurzaamheid. Hierbij besteedt ze aandacht aan hoe de kijk van de mens op de (natuurlijke) wereld invloed heeft op zijn gedrag. Joos gelooft dat zolang we natuur blijven beschouwen als een gebied waarin je kan wandelen – als iets om van te genieten – te profiteren – we een functionele kijk op de natuur houden.
  • Spreker Geanne van Arkel MVO Manager 2018 – Head of Sustainable Development, Interface
    In haar rol als Head of Sustainable Development bij Interface laat Geanne mensen ontdekken hoe zij duurzaamheid in hun rol kunnen verankeren, zowel binnen een organisatie, in samenwerking met ketenpartners, als in cross-sectorale samenwerkingen. Ook maakt zij haar collega’s enthousiast om met de Interface Climate Take Back missie aan de slag te gaan om zowel klimaatverandering tegen te gaan, als de Sustainable Development Goals te realiseren.
  • Lunch
  • Collectieve brein sessie I waarbij in groepen waarin de nieuwe inzichten en kennis op een creatieve manier worden vertaald naar een eigen praktijk vraagstuk.
  • Spreker Willemijn Brouwer – Lead Internal Engagement, DSM Corporate Sustainability
    Terwijl DSM’s reputatie als duurzame multinational groeit, werkt Willemijn naar eigen zeggen als “interne diplomaat en bondgenoot” met alle bedrijfstakken en functies om duurzaamheid in het DNA van de organisatie te krijgen. Zij neemt jullie mee in hoe de agenda van de duurzaamheidsafdeling inmiddels de bedrijfsstrategie is geworden en welke nieuwe uitdagingen dit met zich meebrengt. Een eerlijk verhaal hoe Purpose en Performance samen kunnen gaan, en ondertussen ook wel eens botsen.
  • Collectieve brein sessie II waarbij in groepen waarin de nieuwe inzichten en kennis op een creatieve manier worden vertaald naar een eigen praktijk vraagstuk.
  • Afsluiting
  • 17:00  Borrel

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...