Na het grote succes van vorig jaar, kondigen we met enthousiasme de tweede Circulaire Proeftuin van NEN aan.
Waarom deelnemen: vorig jaar trokken we een diverse groep van geïnteresseerden, van textielbranche tot de bouwsector, en van kantoormeubilair tot de recycling branche. Deze bijeenkomst was een inspiratie voor ideeën en samenwerking. Deelnemers maakten kennis met de verschillende NEN-projecten en ontdekten het nut van normen in de transitie naar een circulaire economie.
Wat hebben wij dit jaar voor u samengesteld?
- Europese wetgeving – ESPR: waar staan we nu?
- Digitaal Product Paspoort: welke kant gaat het op en kun je nog invloed uitoefenen?
- Netwerken: wissel ideeën uit met professionals uit verschillende sectoren.
- Inzichten in normalisatie: een overzicht van de nieuwe normen op het gebied van circulaire economie.
Schrijf je in voor het kosteloos bijwonen van de circulaire proeftuin via registratie. We verwelkomen je graag op 21 november tussen 13:30 uur – 17:30 uur bij NEN in Delft.
De rol van NEN
Goed luisteren naar de behoeften in verschillende sectoren en belanghebbende partijen samenbrengen, dat is de corebusiness van NEN. Op die manier faciliteert en regisseert NEN het proces om tot afspraken te komen. In de circulaire economie gaat het vaak om nieuwe processen en producten, meetmethoden of ontwerpen. Via NEN vinden de verschillende partijen elkaar en kunnen ze afspraken maken die leiden tot breed gedragen standaarden. Hiermee worden er veel hobbels weggenomen op het pad naar een circulaire economie.
Het NEN-programma Circulaire Economie
Het NEN-programma Circulaire Economie bestaat uit vijf onderwerpen, gebaseerd op de transitie-agenda’s van het Nationaal Programma Circulaire Economie: Biomassa & Voedsel, Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie. Binnen deze sectoren en ketens ziet NEN kansen om met het maken van afspraken bij te dragen aan de systeemtransitie van een lineaire naar een circulaire economie.
NEN heeft het onderwerp Duurzame Zorg aan het programma toegevoegd. Deze sector heeft (nog) geen eigen transitie-agenda, maar is wel van grote invloed op ons grondstoffenverbruik. We zien in de zorgsector heel specifieke vraagstukken waar normalisatie een rol kan spelen, die we daarom vanuit een gefocuste visie binnen ons programma Circulaire Economie oppakken.