Onze energie-infrastructuur is de basis voor woningbouw, economische groei en een onafhankelijke energievoorziening. Inmiddels zijn de grenzen van wat het stroomnet aan kan in grote delen van Nederland bereikt of komen in zicht. Behalve voor grootverbruikers ontstaan nu ook problemen voor kleinverbruikers.
Er zijn verschillende maatregelen die netcongestie verminderen, maar ook het beter benutten van het net is een speerpunt. Aan de uitwerking en uitvoering wordt hard gewerkt. Goede samenwerking tussen alle betrokken partijen is daarbij van groot belang. Met deze maatregelen worden de belangrijkste doelen bereikbaar gehouden: borging van een veilige en betrouwbare elektriciteitsvoorziening, gevolgen van congestie voor kleinverbruikers beperken, nieuwe woningen zoveel mogelijk aansluiten en waar mogelijk ruimte creëren voor grootverbruikers.
Netcongestie is een urgent probleem. De eerste editie van de Actualiteitenmiddag Netcongestie was volledig uitverkocht. Daarom organiseren wij opnieuw een middag waarin we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en de uitwerking van de plannen van het nieuwe kabinet. Je hoort alles over concrete voorbeelden uit de praktijk en gaat in gesprek met collega’s.
Deze middag is onmisbaar voor iedereen die te maken heeft met netcongestie!
Thema’s die o.a. aan bod komen:
- Efficiëntere benutting van het net
- Congestiemanagement en flexibiliteit
- Netondersteunende opslag en de inzet van batterijen
- Energyhubs; kansen voor bedrijven en wijken
- Netbewust laden
- Maatschappelijk prioriteren
- Effectieve keuzes in de warmtetransitie
- Vertaling van beleid naar uitvoering
- Praktijkcases
Deze Actualiteitenmiddag is bestemd voor:
Netcongestie raakt ons allemaal. Deze middag is samengesteld voor iedereen die op zoek is naar concrete oplossingen. Bijvoorbeeld werkzaam bij:
- (Rijks)overheid
- Energiecoöperaties
- Energiebedrijven
- Technologiebedrijven
- Kennisinstellingen
- ICT-bedrijven
- Congestie Service Providers
- Industrie
- Netbeheerders
- Bouw- en vastgoedbedrijven
- Financiële instellingen
- Natuur- en milieuorganisaties
- Woningcorporaties
- MKB
- Mobiliteitsbedrijven
- Omgevingsdiensten
- Advocatenkantoren
- Adviesbureaus