Duurzame Co-Working Space

Kennis delen, ervaringen uitwisselen en je netwerk uitbreiden. Dat gebeurt tijdens de Duurzame Co-Working Space. De bijeenkomsten zijn steeds op een andere plek in de Randstad.

Ken je het nog niet?

Lees dan hieronder hoe het werkt.

Agenda

De volgende co-working dagen zijn gepland (klik op de link voor meer informatie/aanmelden):

Duurzame co-working space op 29/01/2025 bij Sustainalab (UvA) te Amsterdam

Zelf een Duurzame Co-Working Space hosten?

Neem contact op met Marianne van Keep of Freya Verhulsdonk.

Zo werkt het

Als Duurzame Co-Worker ben je te gast bij een organisatie. Veelal een wat groter bedrijf, maar het kan ook een onderwijsinstelling of NGO zijn. Die biedt werkplekken, een lunch en geeft een presentatie over hun bijdragen aan duurzaamheid. Als co-worker krijg je de gelegenheid om daar het gesprek over aan te gaan. Dit inhoudelijke deel van de bijeenkomst is altijd tussen 11 en 12 uur. Maar de Duurzame Co-Working Space is (vrijwel) de hele dag geopend.

Inhoudelijke gesprekken tussen gelijkgestemden

Er is dus vooral veel tijd waarin je zelf bepaalt of je gaat werken, of van gedachten wisselt met de andere co-workers. De kracht van de co-working zit hem in inhoudelijke gesprekken tussen gelijkgestemden, die volop bezig zijn met duurzaamheid/MVO. De setting is bewust kleinschalig: circa 15 deelnemers. In de ochtend is een korte voorstelronde. Huisregel daarbij: pitchen is verboden.

Volledig gedragen door vrijwilligers

Duurzame Co-Working Space ging van start in 2017 en is mede opgericht door Marianne van Keep, chief sustainability officer bij Verstegen Spices & Sauces, en MVO Manager van het Jaar 2020/21. Zij is er tot op de dag van vandaag bij betrokken. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers.

Duurzame Co-Working Space heeft uiteraard ook veel te danken aan de belangeloze medewerking van de hosts. Doorgaans grote organisaties, zoals ABN AMRO (Circl), Hogeschool Rotterdam, ING, KPMG, Mars, RAI, Rexel, UU, UvA en Verstegen Spices & Sauces. Minstens zo bijzonder is het feit dat ook kleinere organisaties host willen zijn, zoals BOOT, i-did, GoodUp, INNAX, MVO Nederland en Nevi.