Bedrijfskleding speelt een grote rol bij de professionele uitstraling van je bedrijf. Ongeacht in welke sector je actief bent, bedrijfskleding is een must voor je onderneming. Echter wordt er doorgaans te weinig gelet op de duurzaamheid van deze kleding. Wil jij meer weten of de duurzame opties bij bedrijfskleding en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan? Lees dan verder.
Waarom bedrijfskleding?
In de basis is bedrijfskleding bedoeld om werkzaamheden zo comfortabel en veilig mogelijk uit te kunnen voeren. In sommige sectoren, denk aan de bouw en logistiek, is het wettelijk verplicht om bepaalde werkkleding te dragen. Dit draagt bij aan de veiligheid van de werknemers op de werkvloer. Daarnaast zorgt het voor herkenbaarheid en gelijkheid onder werknemers. Werknemers raken door het dragen van bedrijfskleding sneller gehecht aan het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Tot slot zorgt de juiste bedrijfskleding ervoor dat werknemers representatief zijn.
Duurzaamheid
Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en klanten worden steeds kieskeuriger als het aankomt op duurzaamheid bij een bedrijf. De term MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) speelt bij steeds meer bedrijven een belangrijke rol. Bedrijven zijn niet enkel meer gericht op het maken van zo veel mogelijk winst, maar zijn ook bewust van de impact die ze hebben op mens en milieu. Duurzame en circulaire bedrijfskleding is hier een groot onderdeel van.
De textielindustrie is enorm belastend voor het milieu en dat is de reden dat veel bedrijven overstappen op duurzame bedrijfskleding. Deze kleding wordt vaak gemaakt van duurzame, gerecyclede grondstoffen waar minder water en energie voor benodigd is. Het Zweedse merk Blaklader staat bekend om haar duurzame bedrijfskleding. Een Bladlader werkbroek is duurzaam tot stand gekomen dankzij de beste materialen en technieken, zoals Ripstop, Cordura, Dermizax en Thermore.
Kwaliteit
Het idee dat duurzame bedrijfskleding niet van hoogwaardige kwaliteit is, is per definitie niet waar. Doorgaans zijn duurzame materialen van hogere kwaliteit en dragen ze bij aan hoger comfort. Een duurzaam kledingstuk wordt vaak gemaakt van het doeksoort Lyocell, wat bestaat uit houtpulp, afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Dit materiaal voelt zacht aan op de huid, heeft dezelfde sterkte als polyester, een groot vochtabsorberend vermogen en ventileert goed. Om deze reden is Lyocell een veelgebruikte basis voor duurzame bedrijfskleding, bijvoorbeeld werkbroeken.
Daarnaast zorgt de hoogwaardige kwaliteit voor een langere levensduur dan de zogeheten ‘Fast Fashion’ kledingstukken.
Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van duurzame bedrijfskleding? Neem dan een kijkje bij Unishore Bedrijfskleding, specialist op het gebied van B2B bedrijfskleding.