De finale vindt plaats in het Auditorium van de TU/e. Op het spel staan een bedrag van 5000 euro voor de beste masterscriptie en 2500 euro voor de meest duurzame bachelorscriptie.

De TU/e-finalisten zijn Dominique van Mullem (bachelor Werktuigbouwkunde), Jappe Goud en Paul Robeerst (beiden afgestudeerd master Sustainable Energy Technology). De andere drie finalisten komen van de TU Delft.

De scriptie van Van Mullem gaat over gepulseerde verbranding. In zijn scriptie concludeert hij dat gepulseerde verbranding schoon en efficiënt is, voor alle mogelijke brandstoffen. Jappe Goud onderzocht de toepassing van dunne-film silicium zonnecellen, in PVT-panelen. Dat zijn zonnepanelen die zowel warmte als elektriciteit produceren. Robeerst wijdde zijn scriptie aan een techniek om dunne functionele lagen aan te brengen op de achterkant van zonnecellen. De techniek levert efficiëntere zonnecellen en bleek commercieel interessant.

De zes studenten krijgen donderdag een zware jury tegenover zich, bestaande uit Peter de Wit (president-directeur van Shell Nederland), Hans van Duijn (rector van de TU/e), Anne Flierman (bestuursvoorzitter van de Universiteit Twente) en Hans van Luijk (bestuursvoorzitter van de TU Delft). Zij zullen na de elevator pitches, die twee minuten mogen duren, de genomineerden aan de tand voelen over hun werk.

Voorafgaand aan de finale, vanaf 14.15 uur, zal TU/e-alumnus Rob Routs, Executive Director Downstream bij Shell, een lezing geven over duurzaamheid.