Columns / interviews

Dominique Aarts (Van Oers): ‘True Cost Accounting als basis...

Bij steeds meer organisaties staat duurzaamheid hoog op de agenda. Maar wat betekent dat nu precies v...

Oratie Sonja Kruisinga: (Non-)conformiteit en kinderarbeid

Als je als consument iets koopt, mag je er dan vanuit gaan dat het geleverde product is geproduceerd ...

Willem Schramade: ‘Ondernemingsfinanciering: Zet de samenleving weer centraal’

Bedrijven hebben macht, maar nemen te weinig verantwoordelijkheid. Dat stelt Willem Schramade, hoogle...

Sanne Westra (VNO-NCW): Écht circulaire economie vraagt om méér...

Minder gebruik van nieuwe grondstoffen beschermt de aarde, dát is algemeen bekend. Dat we er ook onz...

Michiel van Veen (Quooker): ‘Sociaal ondernemen, zó doen we...

Bij Quooker maken we niet alleen een duurzaam product, maar doen dat ook op een sociale manier. Met o...

Frits de Groot (VNO-NCW): ‘Samen ‘groen groeien’ is de...

Duurzaamheid, verduurzaming. Het zijn al lang geen modewoorden meer. Het bedrijfsleven werkt al lange...

Martine Hardeveld Kleuver (Swappie): ‘De overheid moet de wetgeving...

Onlangs kwam naar buiten dat meer dan 51 miljoen euro recyclegeld voor elektronisch afval niet wordt ...

Jarno Polling (Alfa): ‘HVO100: de toekomst van duurzame brandstof’

HVO100, de duurzame dieselbrandstof die tot 90 procent CO2 reduceert en bijdraagt aan een milieuvrien...

Rogier Nijssen (Inholland): ‘Fabrikanten van windmolens moeten een groot...

In 2030 is het vermogen om groene energie op te wekken bijna verdrievoudigd. Daarmee ligt de wereld o...

Niels van Geenhuizen (CSU): ‘Het bedrijfsleven moet én wil...

Duurzaamheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit én wordt alleen maar urgenter. Toch blijkt uit ...

Maurits Groen: ‘De erfenis van de Groene Musketier’

Pieter Hoff was in de vorige eeuw een zeer succesvolle Westfriese veredelaar en teler van lelies. Als...

Suzanne van der Pijll (S&P): ‘Eten met de seizoenen’

Als de zomer op zijn eind loopt en de barbecue en de salades weer voorbij zijn, begint qua eten voor ...