Je hebt het natuurlijk al gemerkt en we kunnen er niet meer omheen, de elektra en gas prijzen zijn flink gestegen. De media stonden er vol mee. Wie dit wellicht het meeste merken, zijn jouw medewerkers. De overheid is zoekende naar manieren om de burgers tegemoet te komen, zodat iedereen zijn of haar energierekening kan blijven betalen. In de tussentijd is het goed om ook als werkgever te kijken hoe jij jouw werknemers kunt helpen in deze lastige tijden.
Waarom je werknemers helpen om te besparen?
Ook jij als werkgever kan je werknemers helpen om te besparen op hun energie rekening. Het helpen van je medewerkers heeft een aantal voordelen:
- Je medewerkers komen niet in de financiële problemen.
- Door de hoge kosten gaan steeds meer mensen hun verwarming lager zetten,
- wat ziekteverzuim kan opleveren.
- Je medewerkers gaan dit gebaar waarderen en daardoor wordt de loyaliteit en
- betrokkenheid vergroot wordt.
- Het is positief voor het imago van jouw bedrijf.
- Je helpt op een positieve manier te verduurzamen.
Doordat de vaste lasten aanzienlijk gestegen zijn, met name gas en elektriciteit, vinden steeds meer werkgevers het belangrijk dat een medewerker duurzaam en comfortabel woont, met betaalbare woonlasten. Om te helpen bij het terugdringen van gas- en stroomverbruik hebben werkgevers verschillende mogelijkheden die ze medewerkers kunnen aanbieden. Die verschillende mogelijkheden zetten we voor je uiteen in dit handige e-book, zodat je direct kunt beslissen wat voor jullie als bedrijf de beste oplossing is.
1. Hybride Warmtepomp
De eerste optie om te besparen op de energierekening is door een hybride warmtepomp aan te schaffen. Een hybride warmtepomp is eigenlijk het hulpje van de cv-ketel. Deze pomp haalt warmte uit de buitenlucht om daarmee jouw huis te verwarmen. Daardoor brandt je huidige cv ketel veel minder en bespaar je veel gas, CO2 en kosten! De hybride warmtepomp heeft een kleine binnenunit en een buitenunit. De binnenunit komt naast de huidige CV ketel te hangen. Door dus een hybride warmtepomp te installeren zorg je ervoor dat je huis behaaglijk warm is en je energie rekening betaalbaar blijft.Nu denk je misschien; een hybride warmtepomp aanschaffen kost natuurlijk een godsvermogen? Niet als je als werkgever je werknemer het Hybride Warmtepomp Plan aanbiedt welke jou als werkgever niks kost.
Het Hybride Warmtepomp Plan is bedacht om een medewerker thuis tot 70% te laten besparen op gas, kosten en CO2. Via jou als werkgever krijgt jouw medewerker tot wel 55% voordeel op de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp. Dit werkt net zoals een Fietsplan of PC prive project. Jouw medewerkers kunnen hiervoor o.a. vrije dagen, brutoloon, vakantiegeld, IKB budget, PLB uren en een eindejaarbonus inzetten.
Het Hybride Warmtepomp Plan is zowel binnen als buiten de WKR mogelijk, dankzij HAASPlus+. Daarbij is het altijd kostenneutraal voor jou als werkgever.
Hoe vraag je het aan?
Om het zo simpel mogelijk te maken om een hybride warmtepomp aan te schaffen is er een nieuw platform ontwikkeld op www.haasheat.com. Hierop wordt jouw werknemer ontzorgt van ‘’alle gedoe’’ rond de aanschaf van een hybride warmtepomp.
Op de website vind je alle informatie over het hybride warmtepomp plan. Daarop kan een calculatie gemaakt worden die je direct laat zien hoeveel je gaat besparen. Je ziet ook direct wat de betaling is en wat de fiscale voordelen zijn. Ook regelt HAAS de subsidie aanvraag en eventueel de gewenste lening.
Meld je vrijblijvend aan voor jouw hybride warmtepomp op HAASheat.com. Een van onze gecertificeerde installatiepartners neemt daarna contact op voor de schouw ofwel de voorinspectie thuis. Dit kan fysiek of met video en foto’s. Na deze schouw wordt er een offerte opgesteld en eventueel een meerwerkofferte.
Je kunt met je huis installateur werken of via het landelijk dekkende netwerk van gecertificeerde installateurs van HAASheat. Uiteraard met bijbehorende garanties en onderhoud
2a. Zonnepanelen
In Nederland hebben ongeveer 1 op de 5 huishoudens zonnepanelen. Dit is natuurlijk al een mooi aantal, maar nog lang niet iedereen maakt er gebruik van. De kans is dus groot dat een aantal van jouw medewerkers nog geen zonnepanelen hebben. Met het plaatsen van zonnepanelen begin je direct met het besparen op de elektriciteitsrekening. Zonnepanelen wekken namelijk elektriciteit op vanuit zonlicht, waardoor er geen of weinig elektriciteit meer nodig is vanuit het net! Zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren enorm omhooggegaan in het rendement dat zij leveren per paneel, waardoor er ook minder panelen nodig zijn per woning dan een aantal jaar geleden.
Waar veel mensen nog tegen aanlopen is de investering voor de zonnepanelen. Ook al zijn ook de kosten voor zonnepanelen de laatste jaren flink naar beneden gegaan, het blijft voor velen toch een behoorlijke investering. Ook hier kan de werkgever helpen in het besparen op de kosten. Een werknemer kan net als bij de hybride warmtepomp ook 55% voordeel op de aanschaf van zonnepanelen krijgen wanneer deze via SAASsolar.nl worden besteld.
2b. Thuisbatterij
De grootste uitdaging van zonnepanelen is dat deze alleen overdag werken wanneer er zon (of licht) is. Hoe fijn zou het zijn om de energie die zonnepanelen opwekken ook ’s avonds en ’s nachts te kunnen gebruiken?
Dat kan door deze energie op te slaan in een thuisbatterij. Hierdoor word je onafhankelijk en kun je jezelf voorzien van energie, ook wanneer de zonnepanelen geen energie leveren. De batterij is dus eigenlijk een aanvulling om nóg meer uit je zonnepanelen te halen! In plaats van terug leveren aan het net voor een kleine vergoeding kan de energie worden opgeslagen en gebruikt worden wanneer het nodig is. Mocht jij als eens gekeken hebben naar de aanschaf van een batterij, dan is je wellicht al opgevallen dat deze op dit moment nog vrij kostbaar zijn.
Gelukkig kun je nu jouw medewerkers de mogelijkheid bieden om hun nieuwe batterij via HAASheat aan te schaffen en zo 55% te besparen op de aanschaf door gebruik te maken van de werknemersvoordelen. Ook hier wordt je geheel ontzorgd en zijn er verschillende manieren van betalen mogelijk om het voor iedereen toegankelijk te maken.
3. Isolatie
Veel woningen die voor 1995 zijn gebouwd kunnen, vergeleken met de nieuwste generatie woningen, een flinke slag maken om te gaan besparen door het huis te isoleren. Waar vaak het meeste en het snelste rendement te behalen valt zijn de muren, het dak en de vloer. Door deze plekken van een woning goed te isoleren kan er tot wel 30% worden bespaard op het gasverbruik en de bijkomende kosten. Hét grote voordeel van het isoleren van je woning is dat je er voor de rest van je leven een groot voordeel van hebt. Je bespaart direct op de energiekosten en hoeft niet meer voor de vogeltjes te stoken!
Het (na) isoleren van je woning is ook kostentechnisch zeer interessant. Vanwege subsidiemogelijkheden vanuit de overheid en de werknemersvoordelen is het voor iedereen haalbaar en betaalbaar! Ook het isoleren van je woning kan tegen zeer gunstige voorwaarden via ISOlaas.nl.
Bereken vandaag nog hoeveel jij kunt gaan besparen!
Je denkt nu misschien; klinkt goed al die mogelijkheden, maar hoe kan ik direct actie ondernemen en mijn werknemers helpen om te gaan besparen? Zodat je werknemers iedere maand geld gaan besparen en door deze lastige tijden komen. Het is heel simpel. Op www.haasheat.com kunnen jouw medewerkers direct uitrekenen hoeveel zij gaan besparen. Daarnaast kunnen ze daar ook gelijk een van bovenstaande verduurzamingen aanvragen.
Claire Silderhuis, HAASheat