Vandaag op Wereldmelkdag wordt internationaal het bestaan van melk gevierd door de zuivelindustrie. Dit jaar wordt er extra aandacht gevraagd voor het verduurzamen van de sector, waarbij Dairy Net Zero goede stappen onderneemt om de CO2-uitstoot binnen de zuivelindustrie de komende 30 jaar te verminderen. Deze initiatieven worden toegejuicht door het plantaardige Abbot Kinney’s – bekend van de kokos yog (zonder hurt). Om mee te helpen de grote duurzaamheidsdoelen te bereiken, en om mee te kunnen proosten op Wereldmelkdag, introduceert Abbot Kinney’s vandaag hun nieuwe biologische plantaardige ‘melk’: Best of Plants – Barista Edition. Want wat ook bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot, is als men vaker voor een plantaardig alternatief kiest. Daarom nodigt Abbot Kinney’s je uit om vandaag een extra smaakvolle duurzame keuze te maken. De nieuwe Barista Edition is op haar best in een classic cappuccino of in één van de verrassende recepten zoals een Foamy Espresso Martini. Hef samen met Abbot Kinney’s het glas op Wereldmelkdag, want alleen samen kunnen we de standaard flippen naar een duurzamer voedselsysteem.
Ons kikkerlandje behoort tot een van de grootste koffiedrinkers wereldwijd, waar onder vrouwen cappuccino de meest geliefde variant is. De volle, zachte schuimlaag die we zien als onze favoriete topping moet bestaan uit hele fijne belletjes. De klassieke test is om je koffielepeltje erop te leggen zonder dat het schuim inzakt. Maar het ontwikkelen van een biologische plantaardige barista drink – zonder suikers en onnatuurlijke toevoegingen – die ook zorgt voor mooi stevig schuim, is een flinke uitdaging. Na anderhalf jaar testen, foamen en proeven is het Abbot Kinney’s wél gelukt. Het geheim? Een unieke blend. Dankzij de romigheid van kokos, de natuurlijke zoetheid van rijst, en de body van Italiaanse soja, zorgt de Barista Edition voor een romige stevige schuimlaag met een heerlijke milde smaak. En de lepel check…? Ook die is geslaagd! Do try this at home.
Anne Kist, Marketing Lead bij Abbot Kinney’s: “Het zou fantastisch zijn als we op Wereldmelkdag alle cappuccino drinkers kunnen inspireren om eens voor een plantaardige schuimlaag te gaan. Helemaal nu duurzaamheid dit jaar de boventoon voert van deze dag. Bij Abbot Kinney’s gebruiken we voor alle producten 100% biologische en plantaardige ingrediënten, die zorgen voor de beste smaak, zo ook voor de Barista Edition. We willen laten zien dat vaker switchen naar plantaardig vooral heel lekker kan zijn, en je zeker nergens op hoeft in te leveren. De natuur biedt ons namelijk zulke lekkere en goede ingrediënten, zoals kokos, rijst en soja, die samen een perfecte blend vormen. Smaak – check, schuim – check, plantaardig – check. Hef je het glas mee voor plantaardig vandaag?’’
Smaakvolle schuimlagen – kardemom bubble thee, espresso martini en framfuchsia frappé
Speciaal voor Wereldmelkdag heeft Abbot Kinney’s samen met foodstyliste Martine Steenstra exclusieve fingerlicking recepten met de Barista Edition ontwikkeld, om echt met iedereen – dus ook de niet-koffiedrinkers – het plantaardige alternatief voor zuivel te kunnen vieren. Wat dacht je van een kruidige Foamy Kardemom ‘Milky’ Bubble Tea, een originele Foamy Espresso Martini – hallo meest populaire cocktail van het moment – of een prachtige Fuchsia Frappé.