Kiwa heeft het eerste certificaat van de prestatieladder Circulair uitgereikt aan recyclingbedrijf EPS Nederland. EPS Nederland zet met de certificering een belangrijke stap voor een innovatieve en circulaire oplossing voor EPS in samenwerking met Stichting Afvalfonds en Nedvang. EPS Nederland levert zo een actieve bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie.

De beoordelingsrichtlijn Prestatieladder Circulair (BRL K11006) van Kiwa richt zich op de inrichting van managementsystemen. De principes van circulair ondernemen staan bij deze richtlijn centraal. Het ontwikkelen en maken van producten en diensten moeten hierbij in lijn staan met het circulair ondernemerschap.

Prestatieladder

Organisaties die een certificaat Prestatieladder Circulair op zak hebben, tonen aan dat zij voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de beoordelingsrichtlijn. De prestatieladder die bij deze richtlijn hoort bestaat uit een instapniveau en 4 hogere niveaus. Jaarlijks vindt er een audit plaats waarbij het de bedoeling is dat de organisatie één trede stijgt op de prestatieladder.

Duurzame ketenoplossing

In samenwerking met gespecialiseerde partners én een gepatenteerd innovatief inzamelconcept, biedt EPS Nederland een duurzame ketenoplossing voor afgedankt EPS. Het bedrijf zorgt ervoor dat afgedankt EPS binnen Nederland, circulair EPS wordt. EPS Nederland is niet alleen het eerste bedrijf dat dit certificaat overhandigd krijgt, maar stroomt ook direct in op de hoogste trede van de prestatieladder.

Unieke samenwerking

Henk Bos, directeur EPS Nederland, is enthousiast over de circulaire certificering: ‘EPS Nederland biedt hiermee zekerheid aan gemeenten en bedrijven voor EPS verwerking volgens wet- en regelgeving met een circulaire toepassing’. EPS Nederland is een Social Enterprise. Partners van EPS Nederland zijn o.a. Circulus Berkel, Omrin, DAR, SUEZ, Renewi en PostNL. De unieke samenwerking met fabrikanten zorgt ervoor dat de keten gesloten wordt. EPS Nederland maakt volledig gebruik van HVO biodiesel van gecertificeerde rest- en afvalstromen voor zijn voertuigen. Dit zorgt voor een CO2-reductie tot 90% over de gehele keten – van Well-to-Wheel.