De workshop wordt gehouden op 8 januari 2009, in het Europese Parlement in Brussel, België. Leiders in de sector en vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europese Parlement, de lidstaten, NGO’s en academici komen bijeen om dit belangrijke onderwerp ter discussie te stellen en opinies uit te wisselen.

De interactieve workshop bevat drie sessies:

^Duurzaamheid als catalyst voor vernieuwing

Aandrijvers en barrières voor ^groenverschaffing

^Duurzaam gebruik en productie

Ideeën van gastsprekers ontmoeten elkaar, alsmede de acties voor ^duurzaamheid die zij met hun aandeel in de waardeketen ondernemen. Hiermee wordt de rol van hun organisaties ter bevordering van ^duurzame ontwikkeling geïllustreerd.

Gray Wirth, President van Rohm and Haas Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en lid van de Raad van het programma voor Onderzoek & Vernieuwing van Cefic, zal praten over de belangrijke rol van de chemie bij het bereiken van een ^duurzame maatschappij door middel van voortdurende productvernieuwing. “Het is een hele eer onze klanten en partners in de sector welkom te heten bij deze toepasselijke workshop,” aldus Wirth.

In de workshop zal de noodzaak worden getoond van een wetgeving waarin alle aspecten van de productie- en verbruikslevenscyclus aan de orde komen. Ook zal er worden gewerkt aan een grotere samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden die bij de waardeketen betrokken zijn.

“Wij hebben alle verwachtingen dat deze vergadering en soortgelijke bijeenkomsten in de toekomst, concrete, onderneembare strategieën opleveren,zodat ^duurzame ontwikkeling een werkelijkheid wordt,” zei Wirth.