Kaasgroothandel Vandersterre gaat de samenwerking aan met Max & Bien; hét plantaardige alternatief voor kaas. Door de samenwerking ontstaat er voor Max & Bien de mogelijkheid om het merk breder in de markt te brengen. Zo kan de consument zowel in Nederland als daarbuiten kennis maken met dit prachtige kaasalternatief.
Max & Bien staat bekend om haar hoogwaardige, plantaardige producten met natuurlijke smaken en een geweldige textuur. Deze plantaardige kaasmakerij lanceerde als eerste ter wereld plantaardige Gouda-stijl kaaswielen. Ambachtelijk gemaakt door echte kaasliefhebbers, voor kaasfanaten, flexitariërs, veganisten en iedereen die op een verantwoorde manier wil genieten. ‘’Met onze kazen willen we het mensen makkelijker maken om af en toe voor een plantaardige optie te kiezen bij de borrel’’, aldus oprichters Maxine Agyeman en Jobien Groen.
De samenwerking met Vandersterre
Vandersterre gaat met deze samenwerking nieuwe invulling geven aan een groeiende vraag in de zuivelcategorie. Door het bundelen van onze krachten op het gebied van innovatie, marketing, ketenoplossingen en internationale marktkennis willen wij de productie en verkoop van de producten van Max & Bien verder stimuleren.
Over Max & Bien
Oprichters Maxine en Jobien misten tijdens hun zoektocht naar vegan producten vooral écht lekkere alternatieven voor kaas en zuivel. Met de kennis en ervaring die zij hadden, zijn ze zelf de keuken in gegaan en hebben plantaardige kazen ontwikkeld. Het resultaat is een assortiment met unieke bekroonde producten, wat naast de goede smaak ook daadwerkelijk een echt Gouds model heeft. Max & Bien hebben ervaring met het verwerken van kruiden in de kaas. Op dit moment bestaat het assortiment uit drie kruidenvarianten te weten: Kruiden & Knoflook, Komijn, Truffel en één naturel variant Zacht & Ziltig.
Een innovatieve en culinaire uitdaging
Maxine heeft meer dan twintig jaar als chef gewerkt in het binnen- en buitenland. Jobien is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid. Zij hield zich bezig met de vraag hoe je mensen kunt enthousiasmeren om duurzamere keuzes te maken. De kennis die zij hierin hebben opgedaan, komt goed van pas met het ontwikkelen van plantaardige kazen, wat zowel een innovatieve als culinaire uitdaging lijkt.