“Dow bewijst dat economische groei en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan,” zei Gerard van Harten, Voorzitter van de Raad van Bestuur in de Benelux, tijdens de perspresentatie in Terneuzen vanmiddag. “De chemie biedt oplossingen voor de grootste uitdaging waar de mensheid nu mee te maken heeft: de aanpak van klimaatverandering in combinatie met het energievraagstuk,” aldus Van Harten.

2007: de hoogtepunten

Economie
. Goed financieel jaar: omzetstijging van 10% in Europa.
. Hoog productievolume: 8,2 miljoen ton in de Benelux.
. Flinke investeringen: ruim 80 miljoen euro in de Benelux.
Mens
. Op het gebied van persoonlijke veiligheid het beste jaar ooit.
Milieu
. Op milieugebied het beste jaar ooit met een verder dalende lijn van milieu-incidenten (het aantal is sinds 2004 bijna gehalveerd) en een vermindering van fakkelenverliezen met 66%.

De chemie is volgens Dow onderdeel van de oplossing bij duurzaamheidsproblemen op het gebied van energie en klimaatverandering. In het verslag laat Dow dit zien aan de hand van verschillende voorbeelden: van projecten om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen tot Dow-producten die helpen het klimaat te beschermen: isolatiemateriaal, roetfilters en lichtgewicht kunststof.

Dow Chemical heeft in Nederland vestigingen in Terneuzen en Delfzijl. Terneuzen is de één na grootste vestiging van het bedrijf ter wereld met 2150 medewerkers, 26 fabrieken en belangrijke R&D-faciliteiten. Dow is de grootste buitenlandse industriële investeerder in Nederland.