Zowel GTI, Athlon Car Lease als Honda hebben hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. GTI boekte de afgelopen jaren succes met forse CO2-reducties in de energielevering voor nieuwe kantoren- en woonwijken als Mahler 4, Overhoeks en Oosterdokseiland. Ook Athlon Car Lease heeft het verduurzamen van mobiliteit als haar missie. Honda introduceert deze zomer in de Verenigde Staten al een CO2-vrije auto op waterstof: de Honda FCX Clarity.

Voortrekkersrol
GTI vindt dat de organisatie een voortrekkersrol moet vervullen in het ontwikkelen van sociale betrokkenheid. Net als SUEZ heeft GTI duurzaam ontwikkelen als een van de topspeerpunten in haar strategie. “SUEZ is voor ons een inspirerend voorbeeld in de vertaalslag van onze duurzame ambities naar onze eigen dagelijkse werkzaamheden en onze cultuur. Deze omruilactie is één van de voorbeelden waarmee we medewerkers stimuleren zich groen te gedragen”, vertelt Directeur Marketing en Communicatie Frans van den Boorn. “Daarnaast vragen we medewerkers zuiniger en minder te rijden”.

Merkbrede milieustrategie
De keuze van GTI voor Honda is vanzelfsprekend. “De Honda Civic Hybrid past in een merkbrede milieustrategie”, aldus General Manager van Honda Nederland, Rinus Dalebout. “Natuurlijk zijn we blij om te melden dat onze Honda Hybrid tot de minst vervuilende auto’s in zijn klasse behoort. Maar niemand zal ons horen roepen dat, hoe relatief ‘schoon’ deze auto?s ook zijn, ze dé oplossing bieden voor het groeiende CO2-vraagstuk. Daar vinden wij onze Hybrid nog niet schoon genoeg voor. Want echt schoon betekent voor ons ‘nul’ uitstoot van schadelijke gassen. En Honda zou Honda niet zijn als we daar geen passend antwoord op zouden hebben:de Honda FCX Clarity. De eerste op waterstof aangedreven auto stoot geen broeikasgassen maar water uit. In 2008 gaan de eerste 500 exemplaren in Amerika en Azië de weg op.”

Duurzame mobiliteitsoplossingen
Richard Sikkel, algemeen directeur van Athlon Car Lease, voegt daaraan toe: “Ook wij zoeken vanuit onze missie voortdurend naar echt schone en duurzame mobiliteitsoplossingen. We bekijken onze markt vanuit een breder perspectief en richten onze processen, producten en diensten op een toekomstgerichte manier in. We willen daarmee ook onze omgeving inspireren om voor duurzame oplossingen te kiezen. We werken daarom ook graag mee aan de omwisseling van leaseauto’s van GTI, zodat zij hun wagenpark groener kunnen maken.”