Tot juni zal Greenshirts S.C. actief bezig zijn met het bewuster maken van jongeren in Nederland over de toename van CO2 uitstoot door middel van het op de markt brengen van een trendy ecologisch shirt met de provocerende tekst ‘I love BUSH’.

De tekst op het shirts zal in eerste instantie aan President Bush doen denken. Bush heeft lange tijd geen prioriteit gegeven aan het milieu en milieubescherming. Wij van Greenshirts S.C. geven juist wel de prioriteit aan het milieu. Bush staat dan ook voor struik en jungle. Het unique selling point van Greenshirts S.C. is dat we met elk afgenomen shirt een boom planten in Maleisië in samenwerking met Trees for All. Zij werken samen met bedrijven en particulieren om bos aan te gaan planten en te gaan beschermen.

Naast de donatie per verkocht shirt, nemen wij deel aan verschillende acties om extra geld op te halen voor Trees for All. Zo hebben wij in maart meegedaan met de 3FM Sponsorlift van het programma Jouw Weekend Finale. Met deze actie hebben wij ruim € 400,- weten op te halen.

Uit onderzoek dat is gehouden door Milieu Centraal blijkt dat productie en consumptie van gangbaar katoen zeer milieubelastend is. De shirts van Greenshirts S.C. zijn ecologische en sociaal duurzaam, waarbij tijdens de verbouwing van katoen geen gebruik wordt gemaakt van landbouwchemicaliën en kunstmest.