Het A.I.S.E. Charter is een vrijwillig initiatief om duurzaam ondernemen te stimuleren en transparant te maken in de was- en reinigingsmiddelenbranche (zie: www.sustainable-cleaning.com). Er nemen nu meer dan 46 ondernemingen aan deel, die ruim tweederde van de Europese productie vertegenwoordigen.

De afname in CO2-uitstoot is bereikt doordat fabrieken efficiënter zijn gaan produceren. Ondanks een toegenomen volume gedurende het jaar, is er een absolute besparing bereikt van 4 % op de totale gebruikte hoeveelheid energie, en daarmee ook van CO2. Er is minder water verbruikt door veranderingen in de product mix en formuleringen.

In het duurzaamheidsrapport wordt verder gerapporteerd over: afval, gebruik van verpakkingen, veiligheidsbeoordelingen van stoffen, arbeidsomstandigheden, veiligheid van en informatie aan consumenten/gebruikers.

De voorzitter van A.I.S.E., Charles Laroche, merkt over het rapport op: “This second report illustrates how our industry has taken proactive measures to combat climate change. We have observed an encouraging broadening of product category representation and companies participating in the report.”

Sustainable Energy Europe Campaign
Sinds vorig jaar is A.I.S.E. partner van de Sustainable Energy Europe Campaign 2005-2008, met haar vrijwillige projecten: Charter voor duurzaam schoonmaken; Washright; Save Energy & Water (www.sustenergy.com).
A.I.S.E. blijft zich inzetten voor haar duurzaamheidsagenda, in dialoog met haar stakeholders en overeenkomstig de visie van de branche.