Niet alleen de ministers profiteren van Saab’s aanbod. Kopers van een Saab 9-5 kunnen per direct zonder meerprijs een BioPower-uitvoering bestellen.

“BioPower is één van de meest realistische alternatieven voor fossiele brandstoffen. Door de ontwikkeling van de turbotechnologie in combinatie met alternatieve brandstoffen, is Saab in staat om invulling te geven aan het dienstwagenpark van de Ministeries, dat aanluit bij de visies van het nieuwe kabinet. De bewindslieden zullen hiermee hun beoogde voorbeeldfunctie op een juiste manier invulling geven”, aldus Kees van den Berg, Algemeen Directeur van Saab Nederland.

Saab betrekt naast de ministers tevens haar klanten in het zogeheten duurzaam ondernemen. Per direct kunnen kopers een BioPower-uitvoering bestellen zonder hiervoor een meerprijs te hoeven betalen. Een koper behaalt hiermee een tweeledig voordeel aangezien en het milieu wordt gespaard en een BioPower-uitvoering meer vermogen levert dan een gelijkwaardige benzine uitvoering.

“Met deze actie hopen we nu daadwerkelijk een doorbraak te kunnen forceren met betrekking tot het promoten van alternatieve brandstoffen. In landen als Zweden, Frankrijk en Duitsland is deze ontwikkeling in vergaande stadia beland, mede omdat er accijnsvoordelen gelden voor duurzame brandstoffen als bio-ethanol. Hier is dan ook nog een belangrijke taak weggelegd voor het nieuwe kabinet van Balkenende”.