Wat maakt dat bouwen met bio-based materialen steeds meer wordt gezien als de toekomst? Bouwkundig ingenieur (Dr.ir.) Pablo van der Lugt is een gepassioneerd ambassadeur van hout, bamboe en andere innovatieve biobased materialen in de bouw en schreef onder andere de boeken Tomorrow’s Timber & Booming Bamboo.
In de podcastserie ‘Design met oog voor het klimaat’ gaat hij met Janneke Leenaars (Sustainability Manager Benelux, Nordics, Eastern Europe and Emerging Markets bij Interface) in gesprek over de voordelen van het gebruik van hout voor de gebouwde omgeving. Ook vragen die leven rondom het gebruik van hout, bijvoorbeeld of er wel genoeg bos is en terug aangroeit versus de bouwopgave, en waarom en hoe er sprake is van CO2-opslag komen aan de orde. Ook bespreken ze aspecten als bouwsnelheid, circulair ontwerp, kosten en biophilic design. Er was zo veel interessants te bespreken dat Janneke alvast maar opteerde voor een deel twee.
In de podcast belicht Pablo daarnaast een aantal architectonisch vooruitstrevende bamboe & houtprojecten. Inspirerende voorbeelden waarin duurzaam ontwerp samengaat met gebruikscomfort en biophilic design.
Bouwen met bio-based materialen zoals hout, vlas, hennep en lisdodde zorgt naast CO2-opslag ook voor het vermijden van CO2-uitstoot. Wil je weten hoe, luister dan naar deze interessante vijfde aflevering van de podcastserie ‘Design met oog voor het klimaat’ van vloerenfabrikant Interface.