Ruwe diamant

De winnaar ontvangt een ruwe diamant als wisseltrofee en een advertentie in een brancheblad naar keuze. De diamant, het hardste materiaal op aarde, staat symbool voor duurzaamheid. Bij elke nieuwe winnaar wordt een facet erbij geslepen, totdat na een aantal jaren een schitterende diamant ontstaan is. Dit symboliseert het proces van duurzaam ondernemen. Net als een ruwe diamant kan ook een organisatie door maatschappelijk verantwoord handelen uitgroeien tot iets moois: een bedrijf dat meer waarde heeft gekregen waar ook mensen en milieu van profiteren. Uiteindelijk zal de diamant worden geveild, waarbij de opbrengst naar een nader te bepalen goed doel gaat.

Inschrijven

Inschrijven voor de Care & Profit Prize 2006 kan tot en met 15 juni 2006 door een scan in te vullen op www.careprofit.nl. Ondernemingen uit alle branches en sectoren komen in aanmerking voor de prijs.
Voorwaarden voor deelneming zijn; de onderneming moet gevestigd zijn in Nederland en een omzet hebben tussen € 5 en 250 miljoen. Medio september worden de genomineerden bekend gemaakt. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 5 oktober 2006 in ING House.