Meer dan ooit tevoren, werden de bedrijven uitgenodigd om hun ervaringen en hun expertise inzake MVO uit te wisselen aan de hand van concrete voorbeelden en programma’s. In drie workshops werden de meest actuele MVO thema’s aangesneden: gelijkheid van kansen, dialoog met de NGO’s en de link tussen MVO en de performantie van een bedrijf. In elke workshop werden betrokken actoren uitgenodigd om in alle openheid te vertellen over hun ervaringen, hun successen, maar ook over de moeilijkheden die ze hadden om tot gezamelijke oplossingen te komen. Bovendien stelden een aantal bedrijven hun acties inzake MVO voor op informatiestands.

Netwerking werd aangemoedigd door de samenstelling van een Ã??sharing solutions catalogueÃ??, waarin MVO acties en programma’s van Belgische bedrijven, die al dan niet lid zijn van Business & Society Belgium, werden voorgesteld.

Aangezien de politieke autoriteiten ook verscheidene MVO projecten hebben opgestart, die zeker en vast interessant zijn voor bedrijven, hebben wij aan vier onder hen gevraagd om hun projecten nader toe te lichten. Twee ervaren managers, die bovendien lid zijn van Business & Society Belgium, reageerden in naam van de bedrijven op deze projecten.

Tenslotte had het Instituut voor Bedrijfsrevisoren (IBR) de conferentie van Business & Society Belgium uitgekozen om haar prijs voor het beste rapport Duurzaam Ondernemen over het jaar 2004 aan DEXIA uit te reiken.

Actie, verder uitdiepen, netwerken en professionalisme waren de sleutelwoorden voor deze tweede conferentie waaraan vooral mensen uit de bedrijfswereld, de academische wereld, maar ook uit de sector van de sociale economie, uit de NGO en de associatieve wereld deelnamen.