Samen zullen DHL Express en Selekt Mail Nederland de zendingen voor het Wereld Natuur Fonds verzorgen die buiten het monopolie vallen op brieven onder de 100 gram. DHL Express wordt daarbij verantwoordelijk voor de pakketten en Selekt Mail Nederland zal zorg dragen voor het bezorgen van post, waaronder het tijdschrift Panda en mailings.

Voor het Wereld Natuur Fonds is het belangrijk om een goede logistieke partner te hebben. Niek van Heijst, algemeen directeur Wereld Natuur Fonds: “DHL Express en Selekt Mail Nederland gaan ons werk financieel steunen door het uitstekende aanbod dat de bedrijven gezamenlijk hebben gedaan om onze logistieke partner te zijn. Doordat wij zo geld besparen op de logistiek hebben we meer budget voor onze primaire taak, namelijk het beschermen van de natuur wereldwijd, en dat zullen we ook laten zien aan het publiek.”

Gerjo Weetink, lid van de management board van DHL Express: “Voor ons is deze samenwerking een volgende stap in ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen programma: ‘corporate citizenship’. Wereldwijd proberen wij op een zorgvuldige manier om te gaan met het milieu. Zo is de Nederlandse organisatie vlak voor de zomer ISO 14.001 gecertificeerd. Dat geeft aan dat wij al op een heel zorgvuldige manier omgaan met onze afvalstromen en we daadwerkelijk zoeken naar manieren om het milieu zo min mogelijk te belasten. Het Wereld Natuur Fonds actief ondersteunen is weer een volgende stap in het hele ‘corporate citizenship’ programma.”

John Kuiper, managing director van Selekt Mail Nederland: “Als nieuw postbedrijf zijn wij anders georganiseerd dan de traditionele postbedrijven. Dat zorgt er voor dat onze tarieven bijzonder scherp zijn. Veel charitatieve instellingen maken dan ook gebruik van onze dienstverlening, omdat ze daardoor meer fondsen over hebben om hun goede werk te doen. Als partner van een gerenommeerde organisatie als het Wereld Natuur Fonds kunnen we nóg iets meer doen en dat doen we graag.”

DHL Express en Selekt Mail Nederland gaan intern en extern aangeven dat zij niet alleen de post en pakketten voor het WNF verzorgen, maar ook betrokken zijn bij de doelstellingen van WNF. Onder meer worden mogelijkheden verkend om personeel in te zetten bij vrijwilligerswerk voor projecten van het WNF. Daarnaast willen DHL Express en Selekt Mail Nederland actief gebruik maken van de kennis van het WNF op het gebied van natuur- en milieubeleid.